1 Aralık 2013 Pazar

g.b.a

merhaba arkadaslar. uzun suredir ortalikta yoktum. dusuncelerimi tam toparlayip bir turlu yazamamistim. uzun bir suredir "bu kizlari etkileyen sey" nedir diye dusunuyorum. bu konu hakkinda bir cok gerzek kisisel gelisim kitabi okudum. yazdim, cizdim. ve son bir bucuk yildir, bir cok testin ardindan, bu seyin ne oldugunu ogrenmis bulunmaktayim.

rahat okumak icin :

http://inci.sozlukspot.co...ey/@gotunden-bosalan-adam 

rahat dinlemek icin (audio book) :

(bkz: nedir bütün kızları etkileyen şey/#103352806)
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:04 ~ 19.11.2012 23:31)
 
daha once inciye yazdigim bazi seyler yuzunden binlerce mesaj aldim, ve insanlarin gercekten ciddi bir sekilde kendini ilerletecegi derli toplu bir kaynak olmasi gerektigine karar verdim. daha once yazdiklarima denk geldiyseniz, anlayisi kavramissinizdir, ve okumak daha rahat olur.

genelleme yok, teorik bilgiler yok, kisisel gazlamalar yok, acik ve net konusacagim.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:06)
 
bu yaziyi yazmamin olayi, ve inciye yazmanin olayi (blog teklifleri geldi, siteler acildi daha once yazmam icin ama sikimde degil) buradaki samimiyet ve inanilmaz genclik enerjisi. 

boylesine bir enerjinin aptal aptal "biz sadece arkadasiz", "kusura bakma ama iliski aramiyorum", "sorun sende degil bende" geyikleriyle harcanmasini istemiyorum.

abi acik ve samimi bi sekilde konusuyorum, kizlarin cogu erkekleri parmaginda oynatiyor. ve isin kotu yani, ne istedigini de bilmeden yapiyorlar. sonuc : ne kiz mutlu, ne erkek mutlu. bu konularda o kadar cok sey okudum, duydum, denedim ki, artik belirli bir sistematige oturttum bazi seyleri. oncelikle kizlari etkileyen sey nedir kafanizda bi dusunun.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:13)
 
@3 para demis. iste insanlar bunlarla uyutuluyor. hic parasi olmayip da zengin kizlarla cikan, parasiz guzel kizlar gotureni gormediniz mi? para kesinlikle degil. para karsiliginda kiz sadece sizi kontrol ettigini hisseder ve bazi isteklerinizi size satar. ama asla size saygi duymaz, ya da sizden hoslanmaz. etkilenmez yani. parayla etkilemeye calismak bi kizi erkegi tamamen komik duruma dusurur.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:15)
 
oncelikle kendim ne dusunuyordum onu anlatayim "etkileme" hakkinda. ilkokul zihniyetinde, her sey tip uzerineydi. bi kiz bi erkegi tatli/yakisikli bulunca ask mektubu yaziyordu ona ve cikmaya basliyorlardi.

ama lisede bazi anlayislar degisti. acaip cirkin tiplerin benim hayalini kurdugum kizlarla ciktigini, dersleri sik gibi olanlarin saginda solunda surekli kizlarla gezdigini falan gormeye basladim. olayin gorunuste bitmedigini anladigim yillar o zaman oldu.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:25)
 
bazi eli yuzu duzgun tipler kizlarin ilgisini cekiyor. bu dogal ve normal. ama o insanlar bu sekilde kac kiz buluyor? istedigi kizlari elde edebiliyor mu? benim sahsen basima boyle bi sey sadece bi kac kere denk geldi. 

nedir bu olay?
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:29)
 
kasli vucut mu? hayir, gene degil. vucut gelistiren yalniz bi ton insan var. sekilsiz vucutlu manken gibi kizlarla cikan tipler de var.

olay gorunus de degil, para da degil. peki is zeka da mi bitiyor? hayir. ozellikle zeki insanin problemi, kendi iletisim diliyle bi kizla anlasmaya calismaktir. ama hayir, olay boyle islemiyor, asla bu sekilde iletisim kuramazsiniz. ccok zeki arkadaslarim var, guzel de gorunuyorlar, ama hemen hemen hepsi yalniz.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:32)
 
cevabi izledigim filmlerde bile bulmaya calistim. spider man'deki pasif peter parker, kizil fistigin ilgisini cekiyordu. cevap pasif olmak mi? ayni zamanda ortamin piclerinin kizlari goturdugunu goruyordum. olay kendin olmak mi? bi kiza tamamen karsi kendin olmak, ipleri tamamen onune eline verip, elinde oyuncagi olmaktir. ister istemez kendinsin zaten, sadece yolu bilmek gerekiyor.

her neyse, bu konuda hep bir seyler buldugumu sandigimda, onun tersini gosteren en az 5-6 ornek de bulabildigimi gordum.

bi kizdan hoslanirsam bi sekilde, onu etkilemek icin ne yapilmali, onu etkileyen sey nedir?

aklinizda cevaplar varsa yazmaktan cekinmeyin basliga. gercekten merak ediyorum dusuncelerinizi.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:37)
 
@15 : arkadaslar bu basligi "ve evet herkes yalniz" diye amcik bir finalle bitirmeyecegim. yaziyi okuduktan sonra, ne okuduktan sonrasi, okurken bile iliskiler konusunda surekli bi seyler ogrendigini, hatalarini gormeye basladigini farkedeceksin zaten.

@19 : abi sohbetinin cok iyi oldugu, hatta ilgisini cektigin ama arkadas damgasi yedigin kizlar olmadi mi? kizin istedigi yonde konusmayi ilerletmek dominantligi, otoriterligi kiza birakmak degil midir? kizlarin bu sekilde yaklasan erkekleri gercekten bir "erkek" olarak cekici bulmadigi bir suru ornek yok mu.

@21 : size ilerledigim dusuncelerin ne kadar yanlis oldugunu gosteriyorum. olay bunlar degil.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:44)
 
ve bi adam gibi sorunla yuzlestim. yilda bir ikiden fazla sansim olsun istemeye basladim her yil bi kizla cikabilmek icin.

bir gece icin super gozuken bi tip, ya da ne biliyim bu super kahraman falan olmak istedim. ama sonra fark ettim ki baska bir secenegim daha var.

ve kizlara yaklasmadan once bazi tedbirler almaya basladim.

basarisizligimla yuzlestim ve planli olarak denemeler yapmaya basladim.

ve farkettim ki beyler, isler tahmin ettigim gibi planli gitmiyor ve bekledigimden cok daha zor oluyor. asil teknik gercekten bu muydu? soylenecek sozleri, hareketleri planli bi sekilde kiza yanasmak? her zaman her kiza nasil isleyebilir ki bu?

olay aslinda cok daha basit ve kolay, ben de bunun farkinda degildim uzun bi sure, insanlar da medya, diziler, romanlar, ve bir cok sey tarafindan bu konularda acaip uyutuluyor.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 16:52 ~ 17:04)
 
beyler bu basligin canli kalmasi yerine oturup bir internet sitesi veya blog acamaz miyim, ve reklamlarindan para da kazanirim ayni zamanda. 

ne para ne de gelir sikimde, daha once bazi insanlarla tartistigim, ilerlettigim, ve deneylerle edindigim tecrubeyi anlatiyorum. bunun tek nedeni, artik erkekler kizlarin hegomanyasindan kurtulsun istegimdir, cunku bu konuda ceken uzulen cok arkadasim oldu.

internette "ona kucuk surprizler yapin", "tatli iltifatlar edin" tarzi okudugunuz hangi yazi isinize yaradi allah askina? bu is bu sekilde anlatilmaz, once mentalide verilmeli.

(bu tip aciklamalari yazi basinda yapmadigim icni araya sikistiriyorum soru isaretleri kalmasin diye)

butun bu bilgileri gunluk sporunu yaparken, ya da yatakta uyumaya calisirken mi ogrenmek istiyorsun?
arabada radyo yerine bilgilendirici seyler duymak, ya da okulda, okulda asla ogretilmeyen seyleri kulaklikla dinlemek mi istiyorsun?
h10da yaziyi sesli olarak burada okumus. kacinci entry'e kadar bilmiyorum ama ilgi olursa devamini yapacagini soyledi, kendisine ozel mesajla donmeniz yeterli.
http://soundcloud.com/sezer-ercan/gbosadamkayit
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:00 ~ 19.11.2012 23:30)
 
kizlari ilk etkilemeye calismaya basladigimda, klasik usul iltifatlar soylemeye, ilgimi belli etmeye basladim. ve genellikle hep reddedildim.

kizlar genelde bu tip ilgisini afise eden erkeklere "erkek arkadasim var", iste ne biliyim "kimseyle cikmayi dusunmuyorum" falan derler.

ve taktigi tamamen degistirdim. aslinda kizi hic siklemiyormus gibi davranmaya basladim. tamamen farkli bir sahade oynamaya baslamistim ve sahteden bi "ilgisizlik" vardi ustumde. dusunce tarzim suydu, "eger ilgimi acikca afise etmezsem, kiz hayir da diyemez".

tamamen yanlis.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:03 ~ 19.11.2012 23:30)
 
kiza olan hakkinda tamamen acik ve net oldugumdan daha rezil bir duruma dustum obur turlu. platonik garip isler mi dersin, arkadas ayagina dusmek mi.

kiz taklit oldugunu anlayinca isin zaten sana guvenini bastan kaybediyor. veya ilgisi varsa bile hicbir sansi olmadigini dusunup ilgisini kaybetmeye basliyor.

ve beyler kendiminkiler yerine daha once yazilmis teknikler hakkinda kafa yormaya basladim.

kitaplar okudum, internette bi cok sey okudum. bazi seyler ezberledim ve kizlarlöa etkilesim esnasinda kullanmaya basladim. 

ve bazen gercekten harika geri donusler aldim.

ama genellikle, rezil sicislar oluyordu. daha once ise yaramis seyleri soyledigimde bile baska bi kiz beklenmedik bi sekilde olumsuz tepki verebiliyordu.

ve bu konu hakkinda cok dusundum, yazdim cizdim.

ve sonunda daha derinden bi seyler bulmaya basladim.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:11)
 
beyler "kitap okuma" hakkinda bi sey soylemek istiyorum. simdi benim kitap okumaktan sogudugum cok oldu. cunku yok hayatim degisecek, yok muthis seyler kazanacagim gibisinden beklentilerle baslayip, sacma sapan seyler okudugum oldu. dolayisiyla anliyorum sizi tamamen.

yaziyi agirdan aldigimi dusunen arkadaslar, daha once de yazdim, bazi soru isaretlerini silmezsem, belli bir giris/gelisme/sonuc uygulamazsam, her sey cok havada kalir.

konuya gelirsem, bir seyler buldum demistim. sistematik, matematikti bundan kastim. bu sefer de kendimi "ulan ya reddedilirsem, ya durum soyle olursa, ya yanlis davrandiysam"larla kafam dolmaya basladi. daha onceki yazilarimi neden bitirmedigim soruluyor. evet, onlari da bitirecegim, ama sunu fark ettim ki, o yazilar insana fazla yukleme yapiyor.

ve bu stres, aman olmayacak hissi bu isin bu sekilde olmayacagini dusundurttu bana. ve yepyeni bir sistem gelistirdim kendime. "dogal oyun". oyunu olabildigince dogal ve rahatb bir sekilde oynamak.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:17)
 
uzun zaman once, bi arkadasimi bi erkekle birlikte gordum. kiz, uzaktan yazdigim, bayagi cekici bir kizdi. arkadasinin adi arda'ydi, ve buyuk ihtimal istedigi kizla beraberdi.

kiz araciligiyla bir sure ardayla takilmaya basladim.

arda, pek yakisikli bi tip degildi, ortalama bi gorunuse sahipti. boyu benden 10 cm falan kisaydi, fazla uzun boylu biri degildi.

ama kizlari bi sekilde cekebiliyordu. herhangi bi yeni oldugu sosyal ortamda genelde oranin en tas kiziyla ayriliyordu mekandan.

o zamanlar arda bana gore kiz tavlamanin formulune sahipti. ve ona bi gun sordum, bu kadar kizlarla iyi olmanin olayi nedir diye.

konusmanin seklini direk degistirdi ve bana kizlari etkilemek icin neler yaptigimi sordu. ben de tecrubelerimi anlattim. tam olarak ne dedigimi hatirlamiyorum ama onun tepkisi kafamda bi cok seyi sekillendirdi.

"eger her sey hakkinda boyle planli dusunursen, kizlarla asla basarili olamazsin. neden her seyi bu kadar zorlastiriyorsun? kiz tavlamak cok kolay bi sey."

o zaman, cok dusunen, planlayan bi adam olarak soyledigini mantikli bulmadim. hic karmasik degil ve cok basitti. sacma ve bos geldi.

fakat su an, butun sistematigimi bu sozler uzerine kurmus durumdayim. ve gercekten her sey cok kolay. 

bu yuzden onceki yazilarimi kestim ve bunun uzerine yogunlastim, isi daha fazla zorlastirmamak icin.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:35 ~ 17:38)
 
daha once yazdigim seyleri yazarken, planlarken aklimda arda'nin o gece dedigi soz vardi.

ve bir sekilde gelistirdigim sistemlerin cok komplike ve karmasik oldugunu dusunuyordum. bu yuzden yazma motivasyonumu kaybettim. ve simdi tamamen pratik ve kolay bir yapiyla karsinizdayim.

uzun uzun taktikleri hatirlamaya calistikca dediginin ne oldugunu daha iyi anlamaya basladim. ve gercekten soyledikleri pratikte mantikliydi.

bi ton detay ve teknik islerle kafami bogmus durumdaydim. gozlemler, ne soylenmeli ne denmeli. bu da sosyal olarak etkileisimi asiri dusuruyor.

ne kadar az hazirsam kizi tavlamaya, o kadar rastgele davraniyordum. ve basarili oluyordum da. 

arda'nin ne demek istedigini tam olarak anlamaya baslamistim. ve oyunu tersten yazmaya karar verdim. kizlari manipule etmek icin kizlarin aklini cozmeye, veya bi seyler ezberlemeye gerek yok. ve isin iyi yani, bu sistemle kizlar sizi secmiyor, siz kizlari seciyorsunuz. biliyorsunuz ki istediginiz kiz elinizde olabilir. kulaga cok ucuk kacik, olmayacak bi sey gibi geliyor olabilir.

iste bu yuzden bu yaziyi yaziyorum, ise yariyor, ve ogrenmeniz hic de zor degil.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 17:48)
 
arkadaslar, garip garip linkler gonderiyorsunuz bana. bi tane hiyar cikmis "kiz tavlamak cok kolay, ona gulumseyin * " falan tarzi seyler soylemis. baska biri yok bilmem kac saniyede bilmem kac asamayla bilmene bilmemne. bu yazilarin bu gune kadar kime neye hayri oldu ki.

gercekten, aklinizi daha once doldurdugunuz garip garip seyleri tamamen siktir edin. beni okuyarak ne aradiginizi biliyorsunuzdur, ya da dogru olmayan seyler hakkinda kafaniz karisiyordur, bi cozum ariyorsunuzdur.

en azindan, beni okudugun surece, size degisim icin hazir oldugunuzu soyleyebilirim.

tabi ki butun cevaplar bende yok. ama kesin bir sey var ki kizlarla iyi bi basari oranina sahibim. ve surekli kucagima bi kac sans dusucek diye bekleyecek vaktim de yok.

cogu insanin hayal kizi diyip yanasamadigi kizlarla rahat bir sekilde eglenebiliyorum. 

dedigim gibi olaya tersten yaklasiyorum, zorluk veya anlama uzerine degil, her seyin basitligini gosteriyorum. ve bu sekilde de, yazi boyunca bi kiz hakkinda ne yapacagina emin olamayan umutsuz erkek sistematik olarak hicbir efor sarfetmeyen dogal oyuncular haline gelelecek.

ben de her zaman bu sekilde degildim. bir cok hatta yaptim kizlarla. notlar aldim, analizler yaptim, degerlendirmeler yaptim. ama aslinda her seyi degistirmek cok kolaydi.

ve en onemli sey "harekete" gectim.

evet olay bu, "harekete gecmek"..
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 18:01)
 
asla okudugunuz bu yaziya harekete gecme sorumlulugunu yuklemeyin. deneyler ve deneyimler bu alanda gelismenizi saglayacak seyler.

yanlis anlasilmasin, kendi tecrubelerimi, gozlemlerimi ve yolumu buraya yazacagim, ama bu konuda uzmanlasmak ve kendi tarzinizi yaratmak sizin elinizde olan bir sey.

internette okudugunuz "sunu yapin, bu olsun" tarzi seyler veya arkadaslarinizdan, medyadan, aile uyelerinizden ve ozellikle tavsiye veren kizlardan duyduklarinizi tamamen unutun (ki kizlar, kiz tavlamakla ilgili hemen hemen hicbir sey bilmezler).

bir suru garip garip kaynak sadece kafa karisikligina yol acar. acikcasi, nereye gitmeniz gerektigini, neye odaklanmaniz gerektigini, ve bulusma ve etkileme icin ne yapmaniz gerektigini bildiginiz surece, baska bir seye ihtiyaciniz yok.

ben size rehberlik edeip, gidilecek yollari gosterecegim. ve her sey basit, net, kesin olacak. kendi basariniz, yine sizin elinizde. anlattigim seyleri deneyecek, yapacak ilk insanlar degilsiniz. bu anlattiklarimi okuyan/dinleyen ilk veya tek kisi de degilsiniz. daha once defalarca ise yaradi, ve ise yaracaktir. sadece harekete gecmeniz gerekecek.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 18:09)
 
arkadaslar bu entryle daha yazi hakkinda bilgilendirmek istiyorum, cunku sanirim planladigimdan daha uzun bir yazi olacak. bu yuzden en azindan ne okuyacaginizi bilmeniz gerekiyor. 

oncelikle yazacagim seyleri, satir satir paketlenmis teknikler, bilgiler verecek sekilde yazabilirdim. disari cikip, yazdigim satirlari kelime kelime kadinlara uygulayip, anlik sonuclar alabilirdiniz. ama ben bu yonteme tamamen karsiyim. evet, bazi teknikler ogretecegim. ama teknikler, unutulur, insanin kafasini sikar. ya da cok kullanilirak orjinalligini kaybeder. ogretmenin dedigi seyleri yapmayi, ogretmenlere bele baglamayi ogretir. burada ben bu yaziyi yazan rastgele bir adamim, elimden geldigince sizi bilgilendirecegim, ve yolunuza tek basiniza devam edeceksiniz.

yazimin olayi tekniklerin arkaplanini anlamak. buna odaklanmaniz gerekiyor obur turlu yazdigim her sey anlamini kaybeder. hatta daha kotusu asilacaginiz kadin verdigim orneklerdeki kelimeleri daha once duymus bile olabilir.

benim stilim bu sekilde degil. ben samimi bi diyalog kurmak istiyorum. buradaki icindeki gucu serbest birakicak adamlarla. o yuzden elinizden geldigince benim perspektifimi, olaya bakisimi kapmaya calismalisiniz.

acikcasi asil sitedigim sey sizin "kiz tavlama" hakkindaki dusunce seklinizi degistirmek. duzeltmek. bi kizi etkilemede anladiginiz seydeki degisimi hissetmenizi istiyorum. cunku simdiye kadar kafalar o kadar sacma sapan seylerle doldu ki.

size yazacagim yazi, bazi seyleri kafanizdaki derinden degistirecek ve zaten tekniklere bel baglamaniza gerek kalmayacak artik. internette okudugunuz kiz tavlama tekniklerindeki hatalari rahatlikla goreceksiniz, ihtiyac da duymayacaksiniz.

yazi toplam dort bolumden olusacak. elimden geldigince kisa ve oz bir sekilde anlatacagim.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 19:25)
 
simdi kisaca dort bolumun ne icerdigi hakkinda bilgi vereyim ve baslayalim.

"bolum i"'de toplum icindeki konum ve guc hakkinda psikolojik bazi seyler anlatacagim. bunlari ogrenmek, "kizlari etkileyen sey"in gercek taniminin ustundeki gizemi kaldiracak. ve yazarken ara sira size ipuclari verecegim. bu ipuclarini kullanarak kizi etkileyen ana seyi elinizden geldigince cozmeye calisin. bir oyun gibi dusunun. bakalim ne kadar cozebileceksiniz. emin olun burada "su su soyledir", "bu bu boyledir" demem, mahallede kizlar hakkinda tavsiye veren osman abi tarzindan farkli olmaz. bu yuzden bu oyuna katilmaya calisin.

"bolum ii"'de yine biraz psikoloji uzerine konusacagiz. dogada erkek, nasil yuzyillarca kizlari tavladi ve bunu ne sekillerde yapti. bu bolumde disyi etkileyen asil seye daha fazla yaklasacagim. sizlere yine ipuclari verecegim. erkegin ve kadinin yaptigi davranislarinin nedenini yazacagim ve bu sekilde kadin davranisini anlayacaksiniz. ucuncu bolum icin bu bu bolumu okumaniz gerekiyr.

ilk iki bolum biraz teorik agirlikli. buyuk ihtimal 3 ve 4'u bir an once gormek isteyeceksinizdir. ama 1 ve 2 gercekten isin sirrini cozmekte hayati onem tasiyor. kimse bu bilgleri bu sekilde takir tukur ortaya dokmez. dedigim gibi bu isten ne gelirim var ne de bir seyim, hem kadini, hem de kendinizi tanimanizda yardimci olacagim.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 19:29 ~ 19:31)
 
"bolum iii" ise en pratik bolumlerden biri. kadinin davranis egilimini ogreneceksiniz. ve psikoloji kitaplarinda karman curman yazilmis seyler yerine bazi sirlarla acik ve net bir sekilde kadin psikolojisi okuyacaksiniz. bu ogrenecekleriniz televizyonda, internette veya o kizdan duydugunuz tarz sirlar degil. tamamen benim kisisel deneyimlerim, dusuncelerim ve okudugum seylere dayaniyor. samimice soylersem, "kaliteli ve ise yarar" bilgiler.

sadece kadin davranislarinin aciklamalarini yapmayacagim, ayni zamanda bunlarla nasil basedeceginizi anlatacagim. okuyacaklariniz sadece kiz tavlamak icin degil, kiz arkadasinizi anlamaniz icin de hayati bir klavuz. ve cekiciliginizi her zaman ust noktada tutacaksiniz.

"bolum iv", son bolum, burada ipuclarini falan birakip acik ve net bir sekilde kizlari etkileyen seyi yazacagim. basit bir kac yontemle, bu bilgiyi hayata uyarlayacak hale geliceksiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 19:31)
 
hic farkettiniz mi bilmiyorum, iyi bi ruh halindeyken, kafaniz rahatken kizlarla iletisiminiz iyidir. ama aksi durumda ne teknik kullanirsaniz kullanin o is olmaz. iste ben basta, insan sadece havasindayken kizlari tavlayabilir diye dusunuyordum. bu yuzden kendimi havamda, pozitif tutmak icin ugrasiyordum kiz karsisinda. ama en iyi atletler bile temposunu surekli koruyamazlar. dogal bir denge var.

ama sunu ogrendim ki, aslinda cekiciliginizi korumak, havaniza, ruh halinize veya temponuza bagli degil. ogreneceginiz en onemli tekniklerden biri "odak kontrolu". dikkatinizi neye odaklamaniz gerekmeniz ve kizin karsisinda sizi sikan negatif duygulardan nasil arinmaniz.

bunlar sadece baslangic..

daha once yazdigim gibi bu teknigi anlattigim ilk kisi siz degilsiniz. daha once ugur'la denemistik boyle bi sey. ve ugurun deneyimlerinden, dusuncelerinden esinlenerek kendime hayali bir ogrenci yaratacagim, onun dusuncelerini, sonuclarini ve kadina bakis acisi hakkinda asama asama yazacagim. bu sanal kisinin de adi ugur olsun. 

ugur, benim yazdiklarimi cekiciligi formulize etmek, kizlari etkilemek isteyen biri. tanri bakis acisiyla (yukaridan) onun deneyimlerini inceleyeceksiniz. basarilarina ve basarisizliklarina birden fazla acidan bakabileceksiniz. bu yontem bir cok seyi kolay anlamanizi saglayacak.

ve yaziyi okumayi bitirdiginizde, en az ugur kadar deneyimli olacaksiniz. ogrenme asamasini hizlandirmak icin ugurun hikayelerini okumak kritik bir onem tasiyor.

her hikayede, ugur belli basli zorluklarla karsilasacak. bazen cozum hakkinda sizi bilgilendirecegim, bazense cozumu sonra anlatacagim. her iki durumda da, ugurun hikayelerini atlamayin. cunku ugur sizin "kizlari etkileyen sey"i farketmeniz icin gerekli.

ve ara sira size bazi linkler de atacagim. eger kendinizi hazir hissediyorsaniz devam edin, cunku artik neyin en oldugunu biliyorsunuz. ne anlatacagimi, neyi nasil anlatacagimi ve sonucta neler olacagini.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 19:35)
 
gercekten kizlar konusunda ne kadar basarilisiniz? tuttugunuzu ne kadar kopartirsiniz * ?

kiz tavlamak, oyunlar oynamak veya olmadiginizi biri gibi davranmak degildir. erkegin dogasi geregi, bu yetenege dogustan. 

her sey cok kolay demistim. cunku bu sizin doganizda var. size sadece icinizdeki seyi kizlara nasil gostereceginizi anlatacagim.

doganin maskulin tarafidir erkekler. dolayisiyla her erkegin icinde brad pitt, kazanova vardir.

"bolum i" - itibar ve guc
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 19:41 ~ 19:42)
 
arkadaslar oncelikle bolum i'de kadini etkileyen seyle erkegi etkileyen sey arasindaki fark nedir onun hakkinda konusmak istiyorum. daha sonra ise etkileyen seye dair ilk ipucunu verecegim. 

herkesin farkli zevkleri, renkleri olmasina ragmen erkegin cekici buldugu genel ozellikler vardir. yumusak deri ve sac, dolgun gogusler, simetrik hatlar, hos bi gulumseme erkegi ceker.

neden?
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 20:13)
 
en hayvani icgudulerimizden dolayi. cunku bu ozellikler guzel genlere isaret eder. guzel cilt ve sac sagligin semboludur. buyuk gogusler, dogurganlik ve beslemedir.

guzel bi gulucuk ise dislerin kalitesi sagligi gosterir ve gulumseme pozitif bi bakis acisi kazandirir, iyi dusunceleri hatirlatir. bu da tehlikeli bir cevrede hayatta kalmak icin erkege cekici gelir.

bu tarz bir kizla sevistiginizde icguduleriniz size sunlari soyler :

* bu kadini hamile birakabilirsin ve sorunsuz bir cocuk dogurabilirsin
* bu kadin senin genlerini tasiyan saglikli cocuklar dogurabilir
* cocuklarin olgunlasana kadar, bu kadin cocuklarini koruyabilir ve uzun sure saglikli bir sekilde yasayabilir

bu genetik gostergeler cok gucludur, ve erkegin en cok dikkatini ceken detaylardandir. kadini erkege ceker. o kizla yasanacak seks umudu erkek icin daha cekidir, cunku erkegin yargi mekanizmasini bu dogal icguduler buyuk oranda kirar.

butun bunlari bilincli olarak dusunmezsiniz. cekici bi kadin gorunce "hmm bu kizi sikersem cocuklarim saglikli olur ve benim genlerimi bu kiz korruyabilir" diye planlar kurmazsiniz. seksi bulursunuz kadini. bi cekim hissedersiniz.

kadin / erkek iliskilerinde de ana nedenler bilinmeden taraflar birbirini cekici bulur. kadin psikolojisini bildiginizde, bu isi yonetmek sizin icin gercekten cok kolay olacak.



kizlari da ayni erkekler gibi bazi dogalarindan gelen kesin seyler ceker. erkegin dogasi gibi onlarin da guzel dis, sac, cilt hoslarina gider ama asil olay onlarda farklidir. 

kabaca konusursak, erkegin begenisi daha cok fiziksel ozelliklerin, kadinin begenisi ise karakterin kontrolundedir.

ne kadar gerzek feministler aksini soylese de, bir kadin erkekten genetik olarak cocuga katacagi "karakter"i ister/bekler. ve bu karakter iki acidan incelenir kadin beyni tarafindan. odaklanacagimiz iki sey : "egemenlik" ve "itibar"

erkek nasil kadinin vucudu ve yuzune kitlenmisse, kadinsa erkegin egemenlik gucune kitlidir. kontrol eder. bu egemenlikten ve itibardan bahsedecegim biraz. kadinin beyni neye gore bunlari tartar ve olcer. ama once "kizlari etkileyen sey"e ilk ipucunu vermek istiyorum.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 20:37)
 
---ipucu 1---
kadinlar erkegin icindeki bazi ozellikleri ilgi cekici bulur, ve bu ozellikler apacik ortada seyler degildir.
cekiciligin sirri, icsel bazi ozelliklerle ilgili olmali. veya beklenilenin aksi de olabilir.
---
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:04)
 
itibardan bahsettik. ama itibar ve egemenligin ne oldugunu anlamadan once sosyal gruplarin (iki veya daha fazla insanin yakinligi) nasil isledigine bakalim. ve her sosyal grupta bi itibar hiyerarsisi vardir. bu hiyerarsi ortamdaki en onemli adamdan en onemsize dogru gider. yani itibar, bir diger deyisle statu, bulunulan sosyal grupta ne kadar onemli oldugundur.

arkadaslik gruplari merdivenler gibidir. ne kadar ust basamaktaysan grup icerisinde, o kadar itibarin yuksektir.

liseliler iyi bilir lisedeki bu "populer cocuk"lari, "populer kiz"lari, bu kisiler digerlerine gore ortami daha domine edebilmektedir. daha egemendirler.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:08)
 
devam etmeden once, egemenligin ne olmadigini aciklamak istiyorum.

cogu insan egemen tipleri, yanindakileri kontrol edebilenler, kavgacilar, manipulasyoncular ya da iste sozlu/duygusal ya da fiziksel zorlama veya siddet uygulayanlar sanabilir.

isin ozunde, bu tipler egemen degil, aksine egemen olmaya calisan ozguvensiz tiplerdir. egemen tiplerin egemenligini gostermeye ihtiyaci yoktur, cunku zaten bu sorgusuzdur.

sunu iyice anlamalisiniz; "egemenlik, kendini kontrolde yatar". kadinlar sizin egemenliginizi ozguveninize gore algilarlar. korku veya tehditle insanlara bir sekilde istediginizi yaptirabilirsiniz, ama bu kisa surelidir, saygi ve ilgi zorlanarak olacak bir sey degildir.

egemenlik kavrami, kizlarin beyninde "dogru liderlik"ten gecer. dogru lider, etrafindakileri ve cevresindekileri korur ve ayni zamanda saygi ve takdir gorur.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:15)
 
"ve buyuk ihtimal bu grubun lideri su cocuktur.."

onu lider yapan sey nedir? neden insanlar bir karar alinmasi gerektiginde icgudusel olarak ona bakar? kadinlar ona nasil karsilik verir?

her sosyal grupta egemen biri bulunur, bu doganin kuralidir. ve bu kisinin ikna yetenegi grubun diger uyelerinden daha fazladir.

bazen egemen kisi bir kiz olabilir, ozellikle erkek cogunlugu olan arkadas gruplari icin normaldir. liderlik rolunu grubun en cekici kizina verirler.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:27)
 
eminim bi yerde gordugunuz cok guzel bir kizi hatirliyosunuzdur. etrafini erkekler cevirmis, ve herkes onun ilgisini kapabilmek icin yarasiyor. bu senaryoda, bu kiz grubun bariz lideridir. sonradan bu durumu aciklayacagim size, kisaca ustunden gecersem, kizlar aslinda bu rolu istemezler, sadece egemen bir erkek gelip kontrolu ele alana kadar bu rolden zevk alirlar.

kendi arkadaslik gruplarinizi veya gozlemlediginiz gruplara bi bakin. kimin lider oldugunu kestirmeye calisin. egemenlige liderin nasil sahip oldugunu dusunun, bu egemenligin neye benzedigini ve nasil hissettirdigini, ve grubun icerisinde nasil devam ettigini.

bu konulari dusenerek "egemenlik" ve "karsi cinsle temas" arasindaki baglantiyi gormeye baslayacaksiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:31)
 
---ipucu 2---
cekicilik, sosyal gruplardaki etkinliginizle alakali bir olaydir.
peki bu etkinlikle ve egemenlik arasinda iliski tam olarak nedir?
---
(gotunden bosalan adam ?, 12.11.2012 23:31)
 
arkadaslar simdi gercekten cok uzun ozel mesajlar aliyorum iliskilerinizle ilgili. iste bu tip konularda yazimi takip etmenizi soyluyorum genelde. cunku "ugur" karakteri size burada yardimci olacak.

simdi beyler daha once yazdigim gibi hayali kahraminimiz ugurun agzindan onun hikayesini anlatacagim. 

ugur:

her sey bir kac ay oncesine dayaniyor. orhun'un evindeyiz, bara gitmeden once evde biraz icki iciyoruz arkadaslarla.

oyku ve arkadaslariyla barda bulusucagiz. kiz arkadasim varken, aksam bi yere cikmayi sevmiyorum, baska bi kiza asilamiyorum cunku. ama oykuyle iliskim de son zamanlarda biraz dalgali gidiyor, yani biraz eglence hepimize iyi gelebilir.

devrim'in mutfaktan gelen bagirislari duyulur. her zamanki gibi komik bir seyler soyluyor ve milleti gulduruyor. kimse kabul etmese de, devrim bir nevi bizim grubun lideri.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:18)
 
herkes devrim'le konusuyor gecenin planiyla ilgili. genellikle onun da bi plani olmuyor ama kontrolu alip bir plan yapmasi icin ona bakiyoruz.

devrim uzun boylu ve yakisikli bi tip. her zaman gruptaki en tas kizlari o sikiyor. devrim kizlarin cogunu cekiyor, ve bu yuzden bizim liderimiz poziyonundadir.

ama ben bunu anlamiyorum. cunku devrim tam bir mal. lise 1'de okuldan atildi. beni yanlis anlamayin, devrimi severim, komik, eglenceli bi tip. oda arkadasi cem bu sene hukugu bitirdi ve yakinda acaip para yapmaya baslayacak. ama cemin grubumuza pek bi saygisi yok.

cem iyi bi tip, ama tercih edenden cok tercih edilen. hic bi zaman bi kizla takilirken gormedim onu. onunla bu konu hakkinda tasak da geciyoruz. ama ben biraz kotu hissediyorum. yani cem zeki, basarili bi tip, ama devrim tam bir mal, ozellikle ictigi zamanlar picin teki oluyor. ama o aramizdaki "alfa" tip.

sanirim ben ortada bi yerlerdeyim. oykuyle 4 yildir cikiyorum, bi kac arkadas araciligiyla tanistim onunla, cikma teklif ettim, cunku benim hakkimda tatli dedigini duymustum bi arkadasima. iste o gunden beri beraberiz.

cok guzel bi kiz oyku, ve bazen merak ediyorum nasil bu kadar sansliyim diye. cunku bu isler bazen gercekten zor.

oyku cok sikayet ediyor, ve ne yapsam elestiriyor, kiyafetlerimden tutun arkadaslarima kadar.

yaklasik bir aydir sevismedik.

ne zaman yaklasmaya calissam soguk davraniyor, sanirim gercekten onu sevip sevmedigim konusunda supheler icinde. 

ona genel olarak sevdigimi soyluyorum ama gelecegimiz hakkinda kaygilandigini soyluyor. ah.. lanet iliskiler.. yalan soylemeyecegim, onla takilirken kendimi daha adam gibi hissediyorum, cunku genelde millet onu kesiyor. dedigim gibi, guzel bi kiz.

ugur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:26)
 
evet.. nereden baslasam bilmiyorum simdi ugurun hikayesine. ugurun bi kiz arkadasi var, kendisine gore ugur kotu bi sey yapmiyor. ve arkadas grubundaki egemenlik hiyerarsisini de anliyor.

goruyor ki akilli olmak veya cebinde para olmasi "erkek olmakla" ayni sey degil. bu guzel bi baslangic, cunku onun sosyal hayatina daha yakin bir gozle bakiyor ve insanlar arasindaki statu/itibar farklarini gorebiliyor.

ugurun iliski hayatindaki en uzucu tarafsa.. aslinda 3 tane problem var. ilki, ugur, oykuyu bas taci haline getiriyor cunku oyku guzel bi kiz. bu anlayis gercekten katlanilmaz bir sekilde yaygin. ozellikle de turk erkekleri, kadinlara sadece belli bir fizige ve yuz hatlarina sahip olduklari icin asiri deger veriyorlar.

erkekler guzellik degerine baglanmis durumda. cunku guzellik guzel genlere isarettir ve bizde dogurma istegi yaratir. sadece az erkek farkediyor ki (cunku az erkek egemenlige odaklaniyor) guzellik kadinin degeri degil, kadinin degerinin bir parcasi.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:34)
 
ugur kendine sormaktan asla vazgecmiyor. "baska kim oykunun bana verdigini verir ki". cunku oyku guzel, oyku onunla takiliyor. allah askina, sevismiyorlar bile, oykunun ona verdigi ne var? kizlarin erkek beynini kontrol etmek icin genelde oynadigi oyundur bu "borclu hissettirme" oyunu.

ve bu sevismeme muhabbeti ugur onu seviyor mu sevmiyor diye degil tabi ki de. oyku ugura bunu diyordur belki. ama asil sebep bariz ve ortada: cunku ugur oykuyu tahrik etmiyor artik. basit ve net. kadinin oyunlarinin bu kadar icinde olmasi ve kendini suclamasi ne kadar uzucu.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:37)
 
ugurun buyuk bir egemenlik sorunu var. ve bu durum iyilesmeyecek, cunku ugur korku icinde yasiyor. devrim gibi daha dominant arkadaslari cevresinde oldugu surece, kiz arkadasina duyarli yaklasiyor.

ugurun asil sorunu ise, oykuyle cikarken kendisini sansli hissediyor. cunku onu sevdigini dusunuyor. bu sevgi degil, ugurun oykuye ihtiyaci var. cunku oyku onu terk ederse harap bir duruma dusecke kendisi.

uguru bu iliskiye iten sey. eger oyku uguru bulursa, baska kiz bulamayacak, ve seks yapmak onun icin cok zor bir hale gelecek. asil mesele bu.

ugur bu yaziyi bitirdiginizde, gercekten ozgurlugune ulastiginda, zannetmiyorum ki, bir kiz seks icin bu sekilde onu tekrar kontrol edebilecek.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:41)
 
ugurun iliskideki baska bi problemi de, yatakta oykunun onayini alamamak. cunku gunumuz toplumu kimseyle yatamayan tipleri etiketliyor bir sekilde. o yuzden degil mi inci sozlukte 31 geyikleri bu kadar donuyor. bu toplumsal etiketlemeye bi protesto degil mi. eger kiz sikmiyorsan, ne yapiyorsun ki?

dusunun pampalarinzi ve siz hep beraber sikismek hakkinda konusuyorsunuz. kendinizi hic cinsel anlamda guclu gostermek veya cok sikistiginizi belli etmek icin cabaladiginiz olmadi mi. iste olay bu. bu tip deneyimlerden sonra kafaniza bu dusunce algisi yapisiyor.

bi erkegin gorevi omur boyu sevismeye calismak degildir. ama kapitalist firmalarin insani yonlendirdigi erkek modeli budur. cunku urun satarlar. seks satar. seks istegi satar. 

"daha fazla kiz sikebilirsiniz, ama su su parfumu 60 liraya almadan bu iz zor!" tarzi reklam politikalari defalarca gormussunuzdur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:47)
 
dogdugumuzdan beri buyuk bir beyin yikama surecinden gecirildik, hem iliskiler hem de seks konusunda. bu yuzden her sey cok karmasik ve zor gozukmeye basladi. bu yuzden bu okuduklarinizdan sonra isin ne kadar basit ve dogal oldugunu goreceksiniz ve pratikteki kolayligini da gordukten sonra bir daha bu konulara kafanizi takmak zorunda kalmayacaksiniz.

televizyon izlediginizde, bi dikkat edin, izlediginiz hemen hemen her reklam size alttan alttan su mesajlari vermektedir :

* kizlarin bi sekilde vermesini saglamalisin
* bunu yapabilmek icin kizlari etkilemelisin
* ve bunu yapmanin tek yolu sunu sunu satin almak.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:50 ~ 00:51)
 
ugur bilincsizce oykuyu kaybetmekten cok korkuyor. cunku biliyor ki baska bi kizi elde etmek onun icin cok zor olabilir. devrim ortamdaki tatli kizlari hep goturuyor, ve ugur buyudukce, sosyal cevresi kuculmeye basliyor.

internetteki ferrelar onun seks hayatinda her gecen gun daha buyuk bi yer kaplamaya basliyor.

yakinda butun bunlardan kurtulacak.

evet arkadaslar, tahmin ettigim gibi bu anlatim tarzi daha etkili oluyor. "bolum i"i bitirmeden biraz daha size egemenlik hakkinda biraz daha bilgi verip, bir tane daha ugur hikayesi anlatacagim hizlica. sonra en teorik ve nispeten sikici birinci bolumu bitirecegiz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:55)
 
arkadaslar ozel mesajlarin hepsine cevap atamiyor olabilirim (yaziyi da surdurmek istiyorum cunku) ama buradan yazdiklarinizi duzenli olarak okuyorum. yazim tarzim hakkinda begenmediginiz noktalari, imla hatalarini, ya da bilmiyorum kafaniza takilan seyleri yazarsaniz sevinirim.

egemenligin kisa ve oz bir hikayesini anlatacagim simdi. toplum icindeki pozisyon hiyerarsisi ve egemenlik dogadaki butun sosyal hayvanlarda olan bir ozellik. sosyal hayvandan kastim, hayatta kalabilmek icin gruplar halinde yasamak zorunda olanlar. ama tabi ki hayvanlar ve insanlar dunyasindaki egemenlik anlayisinda belirli farkliliklar var.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 00:59)
 
mesela aslanlarin dunyasina bakarsak, gruptaki en guclu, dominant karakter genellikle en buyuk, en guclu ve en saldirgan aslan oluyor.

cunku o aslan iyi bir avci oluyor ve grubu koruyabilecek yetiye sahip oluyor. cok fazla caba sarfetmeden istedigi seye ulasiyor. eger baska bi aslan ona meydan okursa, ya meydan okudugu aslani olduruyor ya da aslan oluyor ve yeni bir egemen aslan geliyor piyasaya. bu dongu bu sekilde sonsuza kadar gidiyor.

bu sistem milyonlarca yil once insanlar icin de dogruydu.

ama iletisim ve planlama konusunda ustalastikca, insanoglu "birlik"lerin, "grup"larin gucunun farkina vardi.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:03)
 
ogrendiler ki guc, "sayi"da gizli.

gorduler ki bi erkek ne kadar ortaligi siken atan bi tip olsa bile, 3-4 ortalama tip ona karsi organize oldugunda onu rahat bi sekilde altedebiliyor. ve ortaya su cikti, "milleti organize edebilen, baska insanlari gruba dahil eden erkek, kabadayilik yapan, milleti sogutan tiplerden daha guclu".

kabadayi bi tipten, kendisine samimi geleni insanlar daha fazla takip edecektir. ve grubun kontrolune o gececektir. yani, diyebiliriz ki, "grubu yonetme" standarti yepyeni bi egemenlik anlayisina gore sekillendi.

cogu o zamanlardan kalan klanlarin, kabilelerin ayakta kalmasi liderlerinin liderlik yetenegine dayali oldu.

erkekler bu pozisyonu alabilmek icin yarisirdi. cunku bu pozisyon daha fazla yemek ve kadin demekti. ama ayni zamanda egemen erkegin buyuk sorumlulugu da vardi. kabilesindeki butun hayatlar onun ellerindeydi.

kabilede bi seyler yanlis giderse suclayacak kimsesi yoktu. guveni ve barisi saglamak onun elindeydi. zayifliklarini gosteremezdi.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:11)
 
---ipucu 3---
sosyal gruplarin liderleri kadinlar icin cok cekici olabilir.
cekiciligin sirrini cozdugumuz zaman, buyuk ihtimal bu sir bir cesit liderlik sekilleri de barindiracak
---
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:15)
 
peki bu olayin kadin-erkek iliskileriyle ne alakasi var?

arkadaslar fark ettiginiz gibi, puzzle parcalarini birlestirir gibi bi yazim tarzim var. belki siz bu baglantiyi hemen kurmus durumdasinizdir. bu cok guzel bir sey. cunku aslinda her sey cok basit ve ortada, ama bu basitligi gosterebilmek icin bile dagilmis parcalari birlestirmek gerekiyor.

soruya gelirsek, simdi biliyoruz ki erkek kadinin fiziksel guzelligine carpilir cunku bu erkege kadinin onun cocugunu tasimasi icin ne kadar uygun oldugunu gosterir. peki neden kadinlar egemen erkekleri tercih eder? sunu acikliga kavusturmak istiyorum ki, "egemenlik" kelimesini iki anlamda kullaniyorum; "kesin" bir pozisyon, ve "bagli" bir pozisyon.

kesin olan anlaminda, grubun basindaki erkek, egemen erkek kabul edilir. ama ayni zamanda egemenlik gorecilidir de. ahmet mehmetten daha dominant, ama suleymandan daha az olabilir.

vurgulamak istedigim nokta, egemenlik ve itibar egemenlik birbirine bagli kavramlardir. arada bir dogru oranti vardir. yani statusu yuksek olan bir adamin gruptaki egemenligi dusuk olana gore daha fazladir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:23)
 
dominant erkeklerle cikan kadinlar bazi avantajlari vardir.

oncelikle, kadin, kaynaklari yoneten ve guvenlikten sorumlu kisinin yanindandir. ve orasi mutlaka daha guvenlidir. yemege butun kabileden daha once ulasabilirler ve cocuklari daha iyi beslenebilir.

ayriyetten, cocuklarina egemen erkegin genleri gececektir, ve cocugun egemen erkekle buyume sansi olacaktir ve bu kisisel ozellikleri alma olasiligi fazla olacaktir.

daha once soyledigim bazi laflar tam kafaniza oturmamis olabilirdi. kadin erkekte para, tip, tatli sohbet, basari falan aramaz derken. iste bu yuzden agirdan aldigimi dusunenler olsa bile her seyi yerlestire yerlestire gidiyorum, "bu boyledir, boyle kabul edilmesi gerekir" yerine.

altini cizerek soyluyorum :

bir kadinin bir erkegi cekici bulmasi icin, erkegin farkedilir bir sekilde kadinin pozisyonunun ustunde olmasi gerekir. bu ustunlukten kastimin para veya zeka olmadigini tahmin ediyorsunuzdur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:30)
 
egemenlik duruma bagli degisken bir kavramdir. ideal gerceklikte boyle bi sey yoktur.

patronunuz is yerinde size otoriteyi basabilir. isten kovabilir veya sizden uzun ogle arasi verebilir.

eger iyi 3'luk atiyorsaniz, okulun basket takiminda siz egemen olabilirsiniz. ama belki de takimca bi yere takilmaya gittiginiz zaman, diger butun takim uyeleri sizin ustunuzde egemenlik kurabilir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:33)
 
simdi kucuk bi ornekleme yapalim. iki tane ortalama adam dusunun. bunlar ayni yapiya, ayni kiyafete ayni ise sahip.

bunlardan bi tanesi kendisini cogu zaman begeniyor, disa donuk davraniyor. ama kadinlarla konusurken icine kapanip utangac tavirlar sergiliyor.

digeri ise daha egemen, kadinlarla flört ediyor ve kendinden emin davraniyor.

bu iki insan arasindaki fark ne?

kafa yapisi.

daha once dedigim gibi, egemen rol birine atanir. ama bu rol once "kafanizda baslar". beyinlerimiz sosyal ortamlarda, gruplarda kendi rolumuzu belirleyen tek sistemdir.

hiyerarsileri once kendi kafalarimizda biz kurariz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:40)
 
cok erkek kendi dusuncelerine bile egemen degildir. veya egemen olmaya calismak icin ortamda denemeler yaparlar. is bu sekilde calismaz. veya gercekten cok uzun vakit alir "denemelerle" egemen konumuna cikmak.

bu olay bir "ben" mentalitesi, "olacagim" degil. olayin ne tipinizle, ne boyunuzla, ne de sac/goz renginizle bir alakasi var.

beyninizde donup dolan bazi dusunceler vardir. mesela kendi eski oz dusuncelerimi yaziyorum:

baskalari hakkinda yargilar, ozelestiriler, kendi dunyasini anlamaya ve kontrol etmeye dair caba, kendi degerini baskalarinin degeriyle kiyaslama, baskalarini etkilemek icin neler yapilacagina dair kurgular, hatalarini nasil aciklayacagina dair teoriler, bi kizi elde etmeye dair hisler, basarisizliklari/kayiplari reddetmeler, hatalar, gecmiste yapilan hatalar, kucuk dusmeler.

butun bu dusunceler, sizin sosyal pozisyonunuzu etkiler. dominant olmayan bi erkek kendi statusu hakkinda dusunur, onu gelecekte ilerletmeye calisir. hatta bazen kendi itibarinin dustugu zamanlari animsar, onlari dusunur.

bunlar egemen erkegin dusunceleri degildir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:49)
 
---ipucu 4---
sirri cozerken bir yerde yanlislik yaptik.
dominant erkek cogu insandan "farkli dusunur". cekicilik nasil davrandigindan cok "nasil dusundugunle" yaratilan bir seydir.
---
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 01:56 ~ 02:11)




simdi bu sosyal sitemdeki aciktan bahsedecegim, sonra ugur'un bir baska hikayesini anlatarak "bolum 1"i bitirecegim.

bugun hala sosyal egemenlik sistemi vardir. ama kabileler halinde yasamadigimiz da bir gercek.

bir kizla bulustugunuzda, bu kizin sizin sosyal hiyerarside nerede durdugunuzu bilmesine gerek yok. bilincsiz bir sekilde kadin beyni sizin statunuzu iki sekilde belirler.

1) oncelikle digerlerinin size nasil tekpi verdigini olcer. kizlarin unlu, guclu erkeklere hayran olmasinin sebebi budur. cunku bu insanlara baska insanlar daha fazla itibar yuklerleer.

kizlarla basirinizi yukseltmenin bir yolu unlu olmak. nasil? kolay di mi? * 

2) kiz sizin hareketlerinizi gozlemler. sozlu veya sozsuz iletisim seklnizi. bu durumun sizin grup icindeki itibarinizla alakasi yoktur. bu sizin icinizde, kendinize bindirdiginiz statudur.

--"kiz sizin kendinize bictiginiz statuyu, kendi kafasindaki kendi statusuyle kiyaslar"--
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:10)
 
ne kadar egemen oldugunuza dair ipuclari yakalamaya calisirlar. guzel arabalar, temiz kiyafetler, duzgun gorunusler ve para'dan her seyden daha onceliklidir bu durum. ve 3 saniye bile cok uzun bu is icin. aninda bu teshisi koyarlar.

artik oyle bi dunyada yasiyoruz ki, okyanus otesi bir ulkeye saatler icinde gidebilir, egemenliginize dair bazi ipuclari sergileyip, hayatinizda gormediginiz bir kizi saniyeler icinde etkileyebilirsiniz. 

dunyaya o kadar hizli kurulduk ve duzenler gelistirdik ki, bu duzenler insan duygularini gecti ve yaninda ilkel birakti.

ve iste bu dunya duzeninde bir "acik"tir. ayni bilgisayar oyunlarindaki gibi. bu acigi kullanarak kizlari etkilemek mumkun bir sey.

dominant erkegi deneyimlemek, baska deneyimlere gore cok farklidir.

simdi ugur bize hikayesini anlatacak.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:16)
 
ugur :
"
ve bara gittik, oyku garip davraniyordu.

biz buraya geldigimizde oyku hali hazir alkolluydu, ve hemen hemen her erkege pas atiyordu.

onu baska kizlarla konusarak kiskandirmaya calisirdim ama, bu farkli bir durumdu.

ben alkolu hissetmiyordum henuz. bizim masaya yakin oturan kizlarin yanina gittim ve "naber kizlar" dedim. beni tamamen yoksaydilar. sikiyim boyle isi.

gittim garson kiza asilmaya calisan devrimin yanina oturdum. bu kizi taniyor olmali. devrim zaten herkesi tanir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:21)
 
bok gibi hissediyordum. kendime bi icki alip bahcede oturdum bir sure. oyku yanima geldi ve oturdu. bir an da cok duygusal ve yumusak bi hale gelmis gibiydi. bundan hoslandim, ama ayni zamanda garipti de. sanki ona kizgin miyim diye kontrol ediyor gibiydi.

masada karsimiza turmus devrimi kesiyordu. elini bacaklarimin ustune koydu, ama yine ona bakiyordu. ve devrim ne zaman bi saka yapsa kahkahalar atiyordu. sanki hayatinda duydugu en komik sey gibi. ki devrim komik de degil. amina kodumun cocugu..

bayagi icki ictim. kendimi kotu hissetmeye baslayinca, taksi cagirdim. oykunun benimle gelecegini bekliyordum ki, arkadaslariyla kalacagini ve dagilirken beni arayacagini soyledi. onu ikna etmeye calistim, ama reddetti. bu durumda benimle gelmesi kiz arkadasim olarak onun zorunlulugu degil mi? bu ne amina koyim ya?

eve yalniz gittim.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:34)
 
koltukta uzanmaya basladim, kafam guzel, onun aramasini bekliyorum. mesaj attim ama cevap gelmedi. ve orada sizmisim. ertesi gun cevap aldim, dun gece barda sarjinin bittigini ve bulusmak istedigini soyledi.

onu aradim. bayagi sessizdi. iliskimize dair soruolar sormaya basladi.

bana hep sonsuza kadar surecegini soylerdi.. bunca zaman bana yalan mi soyluyordu?

buna inanmiyordum zaten ama..

iki gun sonra, orhun beni aradi, ve iki gecedir devrimin odasinda kaldigini soyledi.

yataga kivrilip aglamaya basladim. kusmak istiyordum"

ugur
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:40)
 
oyku zaten ugurdan bikmis durumdaydi. buyuk ihtimal devrimle takilma fikri gece baslamadan aklinda vardi.

oyku cok icti o gece, cunku yaptiklarindan "sorumlu olmayacakti". oyku, ugurun yanina geldiginde, gozleri devrimi ariyordu. bir yandan gunah cikariyor (dokunarak), bir yandan da uguru, devrimi tavlamak icin kullaniyordu (ona bakarak dokunmasi).

devrimin bu tarz sinyalleri algilayacak biri oldugunu biliyordu. ugur ortamdan ayrildiginda, devrim oyunun baslayacagini da biliyordu. gerisi fazla zor olmadi.

"merhaba oyku, bizim evde 5. vodka da duruyor. sen ve kizlar, bana takilabilirsiniz isterseniz "
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:49)
 
ugur yan masadaki kizlarla konusmaya calisinca gozardi edildi.

cunku gevsek bir halde gitti oraya. kadinlari kafasinda nesnelestirip, sikilecek, asilanacak objeler haline getirdi. egemenlik, kizlara direk asilmak anlamina gelmiyor. onlar kizlarla konusur. egemen erkek, umutsuzca, kalitesizce sulanmaz. ugur bu durumlari tam olarak bilmiyordu. ama ogrenecek.

butun bu olan olaylarla ugur yikilmis bi durumdaydi.

o da duygulari olan bi insandi, ve guvendigi iki insan tarafindan ihanete ugradi.

ama yakinda ogrenecek ki kendisine ilk ihanet eden kisi kendisiydi. kendisini hayatta hakettigini hissettigi seylere satti.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 02:55)
 
su an acinasi bi durumda yataginda agliyor. yasadikalri yuzunden incinmis hissediyor. oykuyu de devrimi de oldurmek istiyor. cok fazla arabesk, dramatik bi sahne degil bu genelde "aydinlanmamis" erkekler bu pozisyonlarda bu tip seyler dusunurler. diger erkekler zaten kendilerini bu pozisyonlara sokmazlar.

burdaki ironi ise ugurun hayati, iliskisi yuzunden aksamaktaydi. oyku kotu bi insan degildi, sadece ugur kendini iyi hissetme durumunu oykunun ustune yuklemisti. onsuz kotu hissedecegini dusunuyordu. sorumluluk oykudeydi.

ayni zamanda iliskiyi bi "anlasma" zannediyordu ugur. iki taraf icin de bir zorunluluk, aralarinda bi cekim olsun olmasin onlar birbirine asik olmali ve iliski icerisnide kalmaliydilar.

ve sonuc olarak, ugur asla bir kizla etkileyici bi sekilde konusmayi ogrenemedi.

ugurun tutumunu, devriminkiyle kiyaslarsak eger, devrim kendi oyununu "tek adam" olarak kurdu. kadinlar tavladi, anlamlar yuklemedi, ve konusma yetenegini hep keskin tuttu. kizlara asla onlara muhtacmis gibi davranmadi.

bi kizla konusurken, disaridan goren biri, devrimin o kizi daha once tanidigi hissiyatina kapilabilir. sanki kizlari taniyormus gibi konusuyor cunku, ve bu da kizlari kendine cekiyor.

bu bir oyun. cok parlak, goz alici, yaratici degil. onay alma riskini azaltarak (arkadasca davranarak), eski arkadaslarmis gibi bir elektrik yayiyor.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 03:08)
 
beyler ozellikle bu hikayeden sonra, artik kafanizda egemenlik anlayisi oturmustur. cidden hakettiginiz bir kizi etkilemek istiyorsaniz neden gerekli oldugunu anlamissinizdir. dominantligi kavramak, "kizlari etkileyen sey"e sizi bayagi yaklastirir.

goguslerinizi yumruklamak ve bi kadini magaraniza goturup "bu benim" diye bagirmak yeterli degil * (aslinda bunu yapmami benden isteyen bi kiz arkadasim olmustu).

katiksiz, busbutun bir egemenlik, aginiza bazi kizlar dusurebilir. ama ayni zamanda bu yontem bir cok toplumsal kurala aykiridir. dedigim gibi ilk iki bolum teorik seylerden olusuyor, pratik kisma gelince bunlari cok daha iyi anlayacaksiniz.

bugun bayagi yoruldum, ikinci bolumde "bir kizi etkileyen sey"in ne oldugunu anlatacagim artik. ve ondan sonra teorik, hikaye kismi bitecek yazimin, ve pratik, disari cikinca yapacaginiz seylere gelecegiz. ama teoriyi anlamaniz cok onemli.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 03:13)
 
ben yokken buraya sorularinizi/dusuncelerinizi/goruslerinizi/elestirilerinizi birakin (ozel mesaj atmak yerine buraya atarsaniz ve alenen yanitlarsam baskalari icin de iyi olabilir). 

ben buraya dominant degilseniz bu is olmaz demek icin yazmiyorum. bu oyunu en ince detaylariyla anlatacagim size. o kadar kolay seyler ki hepsi.

ben yazi yazana kadar surede bu bugun ogrendiginiz sosyal duzenle ilgili seyleri dusunun. arkadas gruplarinizdaki liderleri, nasil davrandiklarini, kizlarin kimde nasil egemenlik buldugunu, dominant tipleri dusunun.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 04:44)
 
bolum 1 bitmis durumda, simdi sirra geliyoruz arkadaslar. 

bu yaziya kim devam etmeli? opusurken utangaclik yasayanlar, ustunde kiz tavlarken gerginlik olanlar, kizlarla anlayamadigi diyaloglar yasayanlar. gayet basit bir sirla kadinlari kendinize bagimli hale getireceksiniz.

bu sans eseri buldugum, butun kadinlara "her zaman" evet dedirtecek "garantili" yonteme simdi devam edecegim.

beyniniz artik neden yalniz oldugunuza bahaneler uydurmaktan usandi mi ?

arkadaslariniza ailenize bir sekilde flort problemi yasadiginizi aciklamaya calismaktan yoruldunuz mu? butun bunlarin ne kadar sinir bozucu oldugunu biliyorum.

ama hepsinden en onemlisi, gerilmekten, tas gibi bir kizla umutsuzca konusmaktan, olumsuz hislerden rahatsiz misiniz?

cevabiniz evetse, okumaya devam edin, cunku bu bolumde "sir"ri aciklayacagim.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 15:38)
 
butun bu korkularinizdan ve hayal kirikliklarindan rahatlikla kurtulabilirsiniz. ve bu is o kadar kolay ki, eskiden bir cok tuzaklara nasil dustugunuzu okuduktan sonra anlayacaksiniz.

sizi gelecekteki kiz arkadasiniza/arkadaslariniza karsi tamamen karsi konulamaz kilacak bu sirri ogrenmenize az kaldi.

neden o kiz seni gormezden geldi?

bu aksam, hoslandigin o guzel kiz, belki disari cikacak. ve bu aksam yasayacagi bulusmayi omur boyu unutmayacak. bu aksam bu kiz baska birinin ustunde terler icinde inleyecek. bu aksam bu kiz seni kesinlikle dusunmeyecek.

butun bunlar sizi rahatsiz etmiyor mu?

etmeli!
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 15:53)
 
bi kiz sadece arkadas olmak istiyorum dediginde,

kaliteli hatunlar aptal aptal tiplerle ciktiginda, ve defalarca..

kizlar size "cok tatlisin bi kiz arkadasin olmali" dediginde ama yalniz oldugunuzda.

bi kizla konusmaya calisirken korkulariniz sizi tutsak ettiginde.

gercekten "rahatsiz" olmalisiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 15:57)
 
bugun yazacaklarimi okuduktan sonra, yani yarin en olacak?

bir anda ozguvenli, saglam gorunuslu birine donusebilseydiniz?

birden lisede sizi hice sayan kizi elinize tekrar alabilseydiniz? bu kizi sizin gozlerinizin icine guzel ve etkileyici bir sekilde hayran hayran baktigini dusunun (kiz emin olun gorundugunden iki kat guzel gorunecektir).

kulaga guzel geliyorsa, bolum 2'yi okumalisiniz.

cunku bolum 2'de size ogretecegim basit 4 sir, sizi super insan ozguvenine ulastiracak, ve istediginiz herhangi bi kizla cikmanizi saglayacak.

bu okudugunuz sayfada hayatinizi degistirecek sirlari ogreneceksiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 16:10)
 
guzel bi hatunla nasil konusacaginizi ogrenceksiniz. benim kizlari tavlarken kullandigim her seyi anlatacagim. arkadaslariniz size sirriniz icin yalvarirken, ortamin en guzel kizlarini goturmeyi ogreneceksiniz.

su hikayelerini anlattigim ugur, size anlatacaklarimi ona anlattiktan sonra, once facebook'unu kapatti (kizlar sorun cikartiyor diye). sonra facebook acip her gun baska bir kizla fotografini koymaya basladi. su an bakiyorum da, sabit bir profil fotografiyla, en son haftalar once yaptigi aktivitesiyle facebook hesabi oylece duruyor. kim bilir gene neler oynuyor.

bu anlacagim sir, sizin bu gavurlarin friendzone dedigi, arkadaslik cemberinden koklu olarak cikartacak. artik boyle sacmaliklara gerek kalmayacak.

hadi baslayalim artik.

"bolum ii : nedir butun kizlari etkileyen sey"
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 16:16)
 
gecen gun bir arkadasimla kizlar hakkinda konusuyorduk. ona kizlarin erkegin elini beline koyunca kendilerini iyi hissettiklerini soyluyordum. ozellikle dans ederken veya bir yoldan karsidan karsiya gecerken. kendilerini degerli ve guvende hissederler.

dediklerimi onayladi, ama icten ice teasak gectigini gorebiliyordum.

kadinlarin erkekler tarafindan korunmaya ihtiyaci olmadigini soyledi, bu is icin yasalar, polisler, aile bireyleri falan oldugunu. artik kendilerini de koruyabileceklerini falan..

olaya cok kabaca bakiyordu.

ona gunumuz toplumunu anlattim.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 16:23)
 
gunumuz toplumu binlerce yillik oncesinde kurulmus bir toplum. ve cok daha oncesinde, insanlar insanlar yemek icin, barinabilmek icin surekli yasam mucadelesi veriyordu. olay aslinda gunumuzde de pek farkli degil.

kizlarla ilgili tavsiyeler verdigim cogu insan konustugum bilgilerin genel insanlik temellerine uygun oldugunu anlamiyor. butun bunlar bizim "genetik hafiza" denilen sistemimide kayitli.

mesela ornek olarak. bi kizi her zaman yonetmek zorundasiniz. kararlari siz vermeli, nereye gidilecegini ve ne yapilacagini soylemelisiniz. eger kiz buna uymak istiyorsa, size bunu soyler. ve istemedigini soylediginde onun karari ustune baski yapmamalisiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 16:33)
 
simdi diyeceksiniz ki "bu aptalca abi, once kiza sormalisin ne yapmak istedigini. bu sekilde kiza onunla ne kadar ilgilendigini gosterirsin"

(kadinlari dinlemek iyidir, kendilerini dinleyen erkekleri severler geyigi gibi)

simdi bu sekilde dusunen insan kulaga mantikli gibi gelsede. disinin icindeki karar verme mekanizmasindaki ozguvensizlik, milyonlarca yildan fazla bir surede kurulmus bir sistem.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 16:53)
 
gunumuzde, kadinla erkek yasalar onunde hemen hemen esit durumda. evet, farkliliklar mevcut, ama kizlar da kendilerini erkekler kadar kendilerini saglama alma haklarina sahiptir.

evet gunumuzde kizlarin erkek korumasina ihtiyaci yok. hatta hamile kalmasina da gerek yok kadinlarin. ama hala. dedigim gibi sistemde bir acik var. kurdugumuz duzen, dogamizin otesinde. hala kadinin dogasindan gelen, kendi icerisinde aradigi koruyucu erkegi bulma ve onunla yakinlasma fikri vardir.

evrim sureci gercekten yavas ilerliyor. icgudulerimiz toplum duzenini oyle hemen degisecek sekilde gelismiyor, ilerlemiyor.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:07)
 
bilimsel olarak bir canlinin diger canliya genetiksel bir dusunce mekanizmasini icgudu olarak verebilmesi icin bu mekanizmanin yaklasik 1000 nesil boyunca akmasi gerekiyor. her nesili 30 yil kabul edersek, bu da 30.000 yil gibi bi rakama tekabul ediyor.

insan yavas evrim gecirirken, toplum her dakika gelismekte, evrimlesmektedir.

insanoglu akilli varliklar. bize yabanci, bizden daha hizli evrilen/gelisen bir cevre yarattik.

yeni soyle diyebiliriz, icimizdeki eski bi isletim sistemiyle yeni oyunlar/programlar kaldirmaya calisiyoruz. ve kizlar hakkinda bilmeniz gereken sey de su ki : "onlar da eski bir isletim sistemiyle calisiyor".
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:12)
 
ne kadar artik gerekli olmasa da, kizlar guclu ve hayatta kalabilecek erkegi bulma icgudulerine sahiptir. gunumuz toplumunda hayatta kalmak icin guclu (fiziksel olarak) veya zeki olmak gerekli mi? hayir, hic sanmiyorum.

okula gitmek, is bulmak, her gun yiyebilecegi kadar yemek bulmak insanlar icin o kadar zor degil (uye oldugu cevrede dominant olmadan).

sizinle ilgili ciddi bir problem olmadigi surece, herhangi bi kizi tavlamak icin yeterli "hayatta kalma yetenegine" zaten dogustan sahipsinizdir.

yani artik oyun hayatta kalma oyunu degil. artik oyun, karsiya egemenlik kurabildiginize dair dogru ipuclari gonderme oyunu.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:16)
 
butun bu soylediklerim sizin hatirlayip, kitlenip, ezberlemeniz gereken seyler degil. sadece anlamaniz yeterli, bu yuzden anlatiyorum zaten. butun bunlar sizde dogal olarak var ve bi sonraki bolumde butun bunlari aciga cikartacagiz.

aklinizda tutun, bir "denge" olmak zorunda. "eski oyun"u oynayamayiz artik, yeni kurallar koymamiz gerekiyor.

mesela bi kizla konusmak icin ona bi seyler ismarlamak en buyuk yanlis kliselerdir. barda bira ismarlarsin, cafede cay ismirlarsinf alan.. bu onunla konusma iznini alabilmek icin cok zayif bi hamledir. cunku bu su anlama cikiyor "selam, ben kendi kisiligimle seninle konusmak icin yetersizim, ama paramla bi seyler alirsam yeterli duruma ulasirim". yani bir kiz icin fedakarliklar yapmak bize toplumun ogrettigi buyuk yalanlardan biridir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:27)
 
mesela bi kizla muhabbeti kurmussunuz. bi seyler icmek iciniz ic in de iyi olacak. ona bi seyler ismarlarsiniz, iste o zaman "ben seni onayladim ve seni doyura da bilirim" anlamina geldigi sanilir.

kiz senin saatine, veya sac kesimine tutuldu diyelim, karakterine degil de. modern toplumun kibarligindan dolayi, para ve guzel kiyafetler bi kizi etkilemek icin guzel yontemler sayilir.

ama kesinlikle olayin bunla bi alakasi yok.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:33)
 
opyat olaya guzel bakiyorsun.
@253 : kizin saygisini / sevgisini satin alamazsin bu sekilde. kiz sadece seni kullandigi mal olarak gorur, asla saygi duymaz, aldatir, kafasi baska yerlerdedir.
@255 : bi kiz sana baska turlu asik olmaz demiyorum ki ben zaten. yilda kac kere oyle bir kiz sana dusecek? ve senin sectigin kiz yuzde kac ihtimalde sana dusecek? ben istedigin zaman, istedigin kizi elde edecegin bir stratejiyi anlatiyorum.

--

bir suru dalga gecilen tip gormussunuzdur, kotu bi isi vardir, parasi yoktur, ama fistik gibi kizlarla cikar.

unutmayin, "bi erkegin degeri onun karkterindedir".

ve karakteriniz, toplumun yillardir anlattigi efsanevi degerlere gore olculmez. iyi bir is, kariyer, araba, saglik sigortasi falan.. bunlar sizi "hayatta kalmayi bilen bir birey" yapmaz. sadece "iyi bir yatirimci" yapar.

maalesef kizlarin hicbiri iyi bir arabanin veya saglik sigortasinin gorunusune baglanmaz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 17:46)
 
eger bi kiz arabani veya isini soruyorsa, aslinda gormek istedigi sey iyi bi araba veya is tablosu degil, "bu soruyu cevaplama seklinizdir".

yani kiz baska bi seyi test eder, ve kizlarin bu a gosterip b istemesi de milyonlarca yillik bir evrim surecinden dogmustur.

kizi etkileyen seyi cozdugunuzde, bu tip bir soruda kiza ne cevap vereceginizi dusunmeyeceksiniz. zaten bu dusunce sizin icinizde olacak.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 18:04)



---ipucu 5---
gunumuz toplumu bizim hayvansal icgudulerimize ve bize oranla cok daha fazla ilerledir.
modern bilime, yeni psikolojik dusuncelere bizi dogru yola sokmasi icin guvenemeyiz.
cozumu bulmak icin farkli bir yere bakmaliyiz, bu yer bize sadece egemenlik vermez, ayni zamanda toplum kurallarini da dusundurtur.
---
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 18:11)
 
simdi biraz biyolojimizi anlatacagim.

memelilerde, erkek disiyi doller. ve disi kendi icinde yavrusunu tasir. dogumdan sonra cocugun beslenmesi, korunmasi gerekir.

bu da bir cok fiziki kaynak gerektirir.

hamile anne ve bebek icin hayatta kalmanin en iyi yolu, dollendigi erkegin ona uymasidir. iyi genlere sahip olmasidir. bu onemli bir nokta, cunku iyi genleri tasiyan tek kisi sadece bebek olmayacak. ayni zamanda erkek, disiyi ve cocugu da koruyacak.

butun memeliler icin durum bu degil, ama primatlarda (yani insanlarda, bizim turumuzde) gozlenen davranis sekli budur.

iste beyinlerin arkaplaninda calisan icgudel genetik oyun budur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 18:16)
 
erkekler, dogada gordugunuz gibi genlerini vermeye programlanmistir. rolu budur. kadinlar icin de ayni sekilde. erkeksi, guclu ve hayatta kalabilme yetisi guclu erkeklere karsi cinsel cekim icerisindedirler. cunku kendi bebegi de erkegin bu guclu genlerini alarak hayatta kalabilecektir.

ve isin enteresan kismina geliyoruz.

neden seks konusunda kadinlar secicidir de erkekler "nefes olsun yeter, ami olsun yeter" der? bunun aciklamasi nedir?

cunku sevisen kiz, erkege gore daha fazla risk alir. 

kizlari tanimadan, neye gore nasil davrandiklarini anlamadan, kizlara karsi harekete gecemezsiniz. dolayiyla bu kismi sikici diye hizla gecmeyin, dusunerek okuyun.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 18:23)
 
erkek bebek yapabilmek icin, bosalana kadar pompalar, olay budur di mi?

yabanci bi stand up izlemistim mesela. adam 4 ay icinde baba olucam diyodu. seyirciler alkisladi. adam saskin bi sekilde donup, "ne oldu ki, sadece karimi siktim" dedi.

ama kadin icin bu olay bu isten daha fazlasidir.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 19:15)
 
---ipucu 6---
kizlar, erkeklerden biyolojik olarak farklidirlar.
seksin sonucu olarak kadin hamile kalir, ve fiziksel ve duygusal kaynaklara ihtiyac duyar.
kizlari cekme yontemi bi sekilde bu farki da icerisinde barindirmali.
---
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 19:24)
 
simdi arkadaslar, yazimin teorik kisminin yavas yavas sonlarina geliyoruz. ve her seyi ogrenmenize az kaldi. ama once birazcik daha tarihimizi anlatmam gerekiyor.

primatlar, yaklasik 3 milyon once agaclarindan inip iki ayaklari uzerinde yurumeyi ogrendiler. ve turumuz bir suru yirtici hayvanla karsilasti. eskisi gibi agaca cikip avlanamktan kacma sansi yoktu artik.

yepyeni kosullara ayak saglamaya basladilar. yemek icin etrafi arastirmaya basladilar.

guc, gruplasmadaydi. birbirlerine yakin dolastilar. kucuk askeri birlikler kurdular. ve bu sekilde aslan veya ayi saldirilarina karsi guclendiler.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 19:41)
 
daha yakin tarihe gelirsek, 1000 yil once, buyuk bir mevsim degisimi oldu. her yer sogudu ve kurudu. ve bu da su sorununu cikardi. bilim adamlari bu tip durumlari bi isimle adlandiriyor, unuttum simdi. bu tip durumlar evrimi hizlandiran durumlardir. cunku ya adapte olursun ya da ölursun.

ve bu mevsim degisiminden sonra turumuz daha fazla guclendi. homo sapien'ler evrimleserek kaldi, gerisi elendi.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 19:49)
 
turumuzdeki en onemli degisiklik beyni kullanmayi ogrenmemiz oldu. cunku beynimiz, "sembolik dusunce", "empati", ve inanilmaz bir "hafiza" yetenegine sahip. 

sikildiginizi biliyorum, ama ikinci bolumun sonlarindayiz, teorik kismi bitiriyoruz, dayanin.

iklimin degismesiyle, insanlar yeni yemek kaynaklari buldular. eski yemek kaynaklariyla idare edemiyorlardi, protein icin daha buyuk hayvanlari avlamalari gerekiyordu.

soguk yuzunden barinaklari ve kiyafetleri bulduk. sicak, su, yemek bulmak gercekten zordu. kaynaklarimizi paylasmak zorundaydik. birlik olmak, ve bu tip yemek kaynaklarinin bilgilerini paylasmak zorundaydik.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 20:18)
 
ve klanlari/kabileleri kurmaya basladik. hayatta kalabilmek icin stratejiler yurutmeye basladik, ve bu sekilde beynin evrimi basladi. o yillarda kaba kuvvet gucunu kaybetti.

o zamanin liderleri, akilli, sosyal, atletik, avcilikta ve yemek getir gotur isinde usta olan kisilerdi.

gunumuzde ise, lider, digerleri icin degerli olan kisi haline geldi. artik fiziksel gucu olmamasina ragmen grubun yine lideriydi.

yaklasik 50.000 yil oncesine kadar insanlar daha dili kesfetmemisti. ilk kabile insanlari 2 milyon once gorulmustur. bu da bize garip bir ipucu veriyor, atalarimiz henuz hicbir kelime konusamazken, kabileler kurup iletisim kuruyorlardir.

200.000 ses tellerimiz henuz gelismemisti. ve insanlar homurdanarak, inleyerek anlasiyordu. yani diyebiliriz ki, turumuze gore "kelimerle konusma" yeni bir kavram.

ve hala kelimelerle konusma olayini ne kadar beceriyoruz? iletisimi gercekten sozcuklerle mi kuruyoruz? vucut dili, goz kontagi, ses tonu ne kadar onemli biliyorsunuz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 20:24 ~ 20:25)
 
---ipucu 7---
insanlar henuz diller yokken insanlar arkadaslik ediyorlardi.
biliyoruz ki vucut dili ve bedensel ipuclari dil'den cok daha onemli.
ama bi erkek bunlara kitlenirse, bunlari gerceklestiremez.
baska bir sey dusunmeli..
---
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 20:38)
 
"abi ben kiz sikicem hadi yaa" demelerinizi duyuyor gibiyim. olay sadece gordugunuz kizi yatagi atmak degil, kadin ruhunu, kadin iletisimini taniyarak, kadinlarla iletisim kurabilmek ayni zamanda da. bu sekilde kizi elinizde tutup kacirmazsiniz. iki taraf icin de kaliteli bir iliski yaratirsa ama once bu anlattiklarimdan sonra uguru inceleyelim. hayati nasil gidiyor.

ugur : "
devrimin anasini sikiyim.

bu herifte ne buluyorlar anlamiyorum. onda olan seyi ben de istiyorum. onu asla affetmeyecegim, affettigimi soyleyecegim ama.

bu sekilde devrimde kizlari bu kadar cok ceken sey ne ogrenebilirim. duydum ki kadinlar kendine guvenli gozuken tiplerden hoslaniyormus. devrim kesinlikle kendine guvenen bi tip.

peki onu boyle yapan sey ne?
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 20:44)
 
bu oyku olayindan bi kac ay sonra, devrimi aradim, ve kizlari bu ceken seyin, erkeklerin saygi duymasini saglatan seyin ne oldugunu sordum.

bana, "sadece kendin ol" dedi. baskasinin ne dusunu siktir et dedi. oyku konusunda da ozur dilerim, orospunun tekiydi. konusmuyoruz da zaten. sen benden daha iyisini yapabilirsin. sik su kizlari. yap artik.

devrim belli basli seyler yapiyordu. sesli konusuyordu, rasgele sacma sapan seyler soyluyordu. kiyafetleri falan da pek iyi degil, haftada bir iki kere tras oluyor, ve sik sik kendi siki hakkinda konusuyor.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 20:51)
 
kizlara cok sariliyor. onlari omuzlarindan kollariyla kendine dogru cekiyor. kizlarla konusurken genelde hep elinde telefonunu goruyorum. surekli numara almiyor herhalde. belki de baska insanlara mesaj atiyor ve kizin ne dedigini siklemiyor bile. o.. kendi dunyasinda..

baska bi arkadasim var. adi tolga. orta okuldan taniyorum tolgayi. ayni apartmanda buyuduk, okul cikislari eve beraber gelirdik. 

8. sinifta takilmaya basladik ve o gunden beri bayagi derin muhabbetlere daliyoruz beraber.

tolgayi cok severim. ama bazen sanki farkli dunyalardan geliyormusuz gibi hissediyorum. bazen ara sira bulusup bira iciyoruz o kadar.

kiz konularina geliyoruz genelde hep. tolga herhalde devrimden daha fazla kiz sikmistir.

sakin ve guvenli bi tip."

ugur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 21:01)
 
ugur surekli kendi egosuyla savas halinde. en azindan su an icin. bu dusunce tarzini koklu olarak degistirecegiz onun.

surekli ogrenci rolunu oynuyor. anlamaya calisiyor. inceliyor. gozlemliyor. bu yanlis bir yol degil. "ogretmen, usta" rolunu oynayan tipler de onun hep bir ogrenci oldugunu biliyor. ve onun mukemmel olmasini beklemeden onu kabul ediyorlar. 

iste bu tarz bir kabul edis, uguru kendi mukemmeligine goturecek. eger basarabilirse.

ugur daha bu islere yeni basladi. isin basinda. ogrenecek..
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 21:03)
 
devrim, ugura guzel bir tavsiye verdi. ama sorun su ki, devrim ugura final noktayi soyluyor. burada cogu insan da "ozet gec" bilmemne diyerek benden bunu yapmami istiyor. bunu yapmamin hicbir anlami olmaz. onemli olan oraya nasil ulastigini anlatmak. "ozguvenli ol". soylemesi ne kadar kolay. ama insanlarin kendini gelistirip degismesi icin bir yola ihtiyaci var.

birden aydinlanma da olmayacak sey degil. ama onun icin o aydinlanmanin beklenmemesi, aniden olmasi gerekiyor. ugurun hayat deneyimleri devrimden tamamen farkli. ugur asla devrim gibi biri olamaz. olmasina gerek de yok zaten, ama onun sahip oldugu sosyal ve cinsel basariya kolaylikla ulasabilir.

devrimi cekici yapan sey, kendisi olmasi. biri veya bi sey gibi davranmiyor, bir seye oynamiyor. bu yuzden kadinlar ve erkekler arasinda statusu yuksek goruluyor. baska alanlarda gayet zayif olmasina ragmen, arkadas gruplarini domine edebiliyor, ve kiz konusunda basarilir. bu olay, egemenligin gucudur.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 21:40)
 
ugur. kendisi olmali. kimseden yaptigi davranislar icin onay beklememeli. kizlara fazladan deger vermemeli. bu sekilde kaybetmeye devam eder.

tolga'nin da tarzi farkli. o kirmizi isiklar yakmadan karsidakini kendisine cekmeyi biliyor.

bu sekilde bi kizi yatmaya ikna etmezi cok zor. tolga kizlari ariyor, onlari evine cagiriyor ve onlari bi sure sonra kovuyor. kendisi ve arkadaslariyla takilmak icin cagiriyor. bu cinsel cekimi olduren bi olay. daha sonra tolga bi kizi nasil yalnizken goturuyor ogrenecegiz onu da.

simdi arkadaslar biraz daha olayi anlamanizi saglayip, (artik kisa kesecegim), son ipuclarini verecegim. teknigin butun arkaplanini anlamis olacaksiniz. ve isin zor kismini bitirip eglenceli kismina baslayacaksiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 13.11.2012 21:42)
 
evet arkadaslar, dogamizdan anladigimiz kadariyla insanlar olayin gruplarda bittigini cok daha onceden cozmustu.

simdi iki insan dusunun. biri guclu bi tip. milletin yemegini aliyor, kadinlara kaba kuvvet uyguluyor. digeri de zayif yapili, ama insanlari bir araya topluyor.

kendini dusunen adam, komsularini domine edecegi dusmanlari olarak gorur. ama akilli olan arkadaslar, dostlar olarak gorur etrafindakileri.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:02)
 
gunumuzde fiziksel zorbalik gucunu kaybetmis durumda. insanlari dostca bi sekilde bi araya getirebilen tipler, daha fazla "hayatta kalma"ya yatkin gorulurler. 

burada kafaniz karismasi icin anlasilmasi gereken iki cok onemli nokta var. dominant erkek, kabadayilik yapan lider degildir. lider, baskalarini dusunen ve gruba odaklanandir. liderlik, kas gucu veya agresif hareketler degil, akil ve dusunce seklinden kaynaklanir.

insanlarin buyuk oranda kendi rolunu kendi belirler, ve bu rolu degistirmek cok basit bir istir.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:24)
 
egemen erkek, karakteri yuzunden cekidir. simdi sunu biliyoruz ki odaklanilmasi gereken sey dusunce sekli ve davranislar, fiziksel gorunus veya guc degil.

kadin, kabadayi erkege kendini yatakta tatmin etme korkusuyla bakar. ama grubunun cikarlarini koruyan tipler, ayni zamanda sekste kadini da dusunur. kizlarin bilincaltinda yatan olay budur.

lider insan tipi dogada ne kadar degistiyse de, sorumluluklar (takimi hedefe goturmek), ve oduller (kaynaklarin fazla kullanimi) hala birebir ayni.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:32)
 
---ipucu 8---
iyi bir liderin cekiciligi, icinde oldugu grubun iyiligine odaklanmasiyla dogrudan alakalidir.
---
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:34)
 
arkadaslar, ve yaklasik 10.000 yil once insanlar ilk hukumetleri kurmaya basladi. basa liderler gecmeye basladi. ama bu yonetimler su an sahip oldugumuz cumhuriyete benzemiyordu. kabadayilik uzerine kuruluydu. yani hukumet ulkeyi korumak yerine, kendi cikarlarini dusunen ulkenin mafyasi pozisyonundaydi.

ve kontrol hastaligi evlilik kurumunu kurdurttu. bu sekilde devlet, evliligin dahi icinde olabilecekti. bu sekilde de "kadinlarin cinsel egilimini" baskilamaya basladilar.

ayni zamanda isin icine din faktoru de girince, kadinlar kendi duygularini, hislerini begendikleri erkeklere gosteremez oldular. gostereni yaktilar, tasladilar.

avrupalilarin buyucu diyip yaktigi tipler kimler saniyorsunuz? o zamanin fazla erkekle yatanini iskence ede ede olduruyorlardi. amerikada da ayni sey.

ve butun bu isler, iliskilerde bazi seyleri sembolik tutmaya basladi. kadin ve erkegin iliskilerini sinirladi. mesela gecende biri sey diye baslik acmisti, "erkek de kadin da begeniyorsa tak diye sevissinler ya", iste bu olayin onu butun bunlarla kesildi. artik toplum bazi seylere bi nebze izin verse de, yine de aciklik yerine sembollerin gucu cok daha fazla. bu sembolleri okumayi ogrendiginizde, zaten size gel seviselim diyen kizlari rahatlikla goreceksiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:40)
 
iranli kizlar, dunyadaki en disi kizlardandir. cunku ulkedeki baski yuzunden, gozlerini kullanmayi ogrenmistir. onlar kadar atesli bakarak is atan kadin gormedim ben.

kadin bastirildikca, dogalarina aykiri olmayan davranisa zorlandilar.

simdi bu konuyla ilgili cekicilige dair son ipucunu verecegim. ve artik ipuclari bitecek.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 16:52)
 
---ipucu 9---
kadinlarin cinselligi yuzyillarca yildir bastirilmistir. hala da turkiyede ciddi bir baski politikasi altindadir.
kizlar, erkek kadar rahatca davranamaz. surekli hareketlerinin sorumlulugunu dusunmek zorundadir.
cekiciligin sirrinda, erkek bu ikilemi gozardi edecek mi?
---
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:03)
 
kadinin dogasini degistiren bazi seylerden biri de, evlilik ve aile kurumlaridir. devletin veya dini kurumlarin bazi cikarlari icin kurulmus bu kurumlar, gunumuzde her genc kizin hayallerini suslemektedir. 

eger kiz, evlilik odakli dusunuyorsa, genelde toplum baktigi nokta olarak karsidakinin ekonomik gucu yanilsamasina sahiptir. bu yuzden size evlilik denilen kavramin dogal degil, ne kadar yapay ve neye hitaben yaratildigini yazacagim.

mucevherler, ev, araba, ve parasal guc buyuk itibarlar yaratmayi basladi. ve biz de bunun bir egemenlik oldugu illuzyonuna kapilmaya basladik. daha dogrusu bize boyle inandirildi. cunku kapitalizm senden bunu ister, para babalari daha fazla para yapsin ve dunya kaynaklarini senden daha fazla kullansin diye cuzi pay alarak "calis". odulllerimiz var : ev, araba, mucevherler..
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:07)
 
orta ve alt sinif (turkiyede nufusun %99'unu olusturuyor) evlenmeye zorlaniliyor surekli. bir kadina bagli kalmaya. bu sekilde erkek, az secenekle tatmin olmayi ogrenecek, ve bu tatminlikle hukumete karsi ayaklanmayacak. onundeki basari secenekler ise, zengin olmak icin surekli calismak, calismak ve calismak olacak. 

disiler acisindan bakarsak olaya. onlar acikca, saglikli bir sekilde cinsel dusuncelerini, isteklerini dile getiremiyorlar, erkekler gibi erkekler kadar rahat. toplum onlara surekli "karsi cinsi etkilemelisin" diyor, ve bu yuzden alisveris manyagi oluyorlar.

allah askina, kiz arkadaslariniz neden makyaj yapiyor? bileklerine, kulaklarina bir seyler takiyor? vucudunun belli noktalarini gosteren, hic de rahat olmayn kiyafetler alip giyiyorlar? bunlarin hepsi sizin icin mi? hatta goguslerine silikon yaptiran kadinlar bile var. neden bunu yapiyorlar? cunku toplum onlara "erkeklere karsi" cekici olmayi kodlamis durumda.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:11)


evet arkadaslar, bu son yazdiklarim bir cogunuza cok agir gelebilir. bunu algilayabilirim. ama gercekler bu sekilde. anne babalar, daha cocuk kucukken masallar anlatmaya baslarlar. ve cocuklari masallarla bir omur gecirirler. bu masal diyarindan cikip, gercekci bakamadiginiz surece, kontrolu elinizde tutamazsiniz. 

butun bu yaptiklari da, kendi zevk arayislarini gosteriyor. bu sekilde umutsuz ve ya orospu diye etiketlenmeden, arayislarini surduruyorlar.

mesela cocukluktan beri erkeklere "sapik" dendi, "akli surekli orada.." falan dendi. ve bu yaftalar erkege erkek tarafindan degil kiz tarafindan kondu. ama kadin dogada surekli olarak sikilmeye ve tatmin olmaya calismaya dair hareketler yapar. bunu surekli hisseder, ama acikca gosteremez. eger gosterirse en basta toplum reddeder onu. turkiyede kadinin namusunu en cok kadinin dusunmesi de bu yuzdendir. cunku kadin kendi istedigi gibi sikilemedigi / tatmin olamadigi zaman, baskalarinin bu arayisindan acaip rahatsiz olmaya baslar.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:24 ~ 17:25)
 
siz her sey icin yetersiniz. tek ihtiyaciniz olan sey kendiniz.

atalariniz nasil sevisiyordu milattan once? kizlara pirlantalar mi takiyordu?

kiz, onlara "sizin" vereceginiz seyleri ister. bundan suphe duyuyor olabilirsiniz, simdiye kadar hep bunun dogru olmadigi soyledi. "kizin istedigi seyleri"n onemi vurgulandi. bu sadece kuklaliktir. bu yuzden hep kiz tavlama taktigi veren kizlari komik bulurum.

simdi ugurun hikayesine devam edecegim ve artik olayin arkaplanini anlamis olacaksiniz. ucuncu bolume ziplayacagiz.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:41)
 
ugur : 
"
bi kiz var.. adi idil. 
bi kiz arkadasimin arkadasi. kiz arkadasimin adi pelin'di.
pelinle arkadasligimiz kesmistim. ama hala takilmaya yanima gelir. bazen de idil'i de getirir.
idil, gercekten cok tatli ve guzel bir kiz. muhabbetlerimiz cok iyi oluyor onunla. guclu bi goz kontagi ve mesajlar fark ettim. ama abartiyor da olabilirim, bilmiyorum.
idillin en sevdigim yani da, devrimden hic hoslanmiyor.
ne zaman devrim onla konusmaya calissa, onu caktirmadan kendi agina almaya calisiyor, ama idil zerre karsilik vermiyor.
belki de bu yuzden idilden bu kadar hoslanmisimdir.
pelinden, idilin numarasini istedim. ve bir gece sonra saat aksam 8 gibi onu aramaya karar verdim. 7:35te terlemeye baslamistim. ve 08:03'te telefonu elime aldim.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:47)
 
idil : alo

ugur : merhaba! ben ugur. numarani oykuden aldim. biliyorum bayagi rasgele oldu ama bi arayip naber demek istedim. cunku gecende pelinle konustum ve senden falan bahsediyordu.

idil : hmm. iyi.. senden naber?

ugur : benden de iyi. yorgunum biraz. bi ton is yapmam gerekti bugun. ve beceremedim acikcasi. dukkandaydim, hamburger almam gerekiyordu, onlari almaya gittim. hamburger eti iste. cunku ben, iste bi arkadasla barbekuye gidicektik sonra. her neyse, telefondaydik. ve bana 5 kisi icin yetecek kadar almami soyledi. cunku birilerini daha davet edicektik. biliyordum zaten bunu. yani biliyordum ama..
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 17:57 ~ 17:58)
 
beyler burada araya girmek istiyorum. cunku gercekten yorucu bir konusma. ugur cok stresli, gergin.. cunku :

a) cok fazla konusuyor, hizli konusuyor ve gercekten gereksiz seyler hakkinda konusuyor.

b) mantikli konusamiyor. cunku kafasini "ulan ya yanlis bi sey soylersem, ya beni reddederse, eger beni reddederse nasil cikma teklif ederim ki" gibi seyler kurcalayip duruyor.

surekli bi onaylanma durumuna kitlenmis durumda. acaba onay alacak miyim? bu karsidakine iyi imaj cizmeye calisan isnanlarin yaptigi buyuk bir hatadir. karsidakinden onay tepkileri okumaya calismak ve onaylanmaya calismak (dusuncelerinin, hareketlerinin onaylanmaya calisilmasi).
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 18:07)
 
insanlar bu "iyi imaj yaratmaya calisma oyun"unu cok uzun suredir oynuyor. ama maalesef herkesin sizi begenmesini saglayacaginiz bir yontem yok.

herkes bu "iyi imaj cizmece" cabasindan vazgecmeli. dedigim gibi, aslinda kizlari etkilemek cok kolay. sadece odaklanilacak seylerin bilinmesi gerekiyor.

ugur da bunu ogrenecek, ama biraz agir bir sekilde.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 18:12)
 
ugurun hikayesine donersek. ugur bir bes dakika daha bu sekilde konusup, sonra biraz sakinlesti ve daha uyumlu bi tona dondu. cok fazla soru soruyordu. idil bu sorulari cevaplayabilmek icin elinden geleni yapiyordu.

ugur : yani, dusunuyordum da, eger bu cuma bi sey yapmiyosan, belki gorusebiliriz?
idil : ahh, bilmiyorum simdi tam olarak. beni ararsin bir daha?
ugur : (buyuk bir basari elde ettigini dusunur). tamamdir. seni persembe gunu arayacagim ve bakariz cuma gunun uygun olur mu.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 18:17)
 
evet arkadaslar burada bazi buyuk problemler var. oncelikle, ugur gene kendini umutsuz bir konumda hissediyordu. idilin ondan hoslanmasina muhtac bir duruma koyuyor kendini. muhtac durumda olmak.. sanki idil ona bakmazsa, bir daha bi kizla birlikte olamayacakmis gibi bir korku vardi icinde.

acikcasi, ugur bi kizla dominant bir sekilde bir bulusma nasil ayarlanacagina dair hicbir sey bilmiyor. ama bir sekilde tanrilarin yardimiyla idil bulusmayi kabul ediyor (pelinin de biraz yardimi oknmus olabilir). telefonu aciyor, ve cuma gunu aksam yemegini kabul ediyor.

oncelikle beyler, bi kizi aksam yemegine cikarmak, basli basina buyuk bir hata. kiza egemenliginizi kanitladiginiz ve oturttugunuz zaman olacak seyler bunlar. iliski basinda.. dedigim gibi daha once "selam ben kendim olarak yetersizim, ama aksam yemekleri, param, klise seylerle seni goturebileriim". neyse sonra ugur aliyor arabasini, eve birakiyor idili.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 18:46)
 
ugur: sanirim bu kadardi.
idil: e-evet. sonra gorusuruz.
ugur: evet, sana.. bir seyler soylemek istiyorum.. senle cok guzel vakit gecirdim.. ve.. sen.. bence.. gercekten hos bir kizsin..
idil: tesekkur ederim, sen de hos birisin.
ugur: acikcasi.. orhunlarin evinde ilk karsilastigimizdan beri senden hoslanmistim.. ve dusunmustum ki.. gercekten guzel bir iletisimimiz olabilir.. sana bunu soylemek istedim.
idil: evet.. ne hos.. simdi gitmem gerekiyor.
ugur: evet, baska bi zaman daha disari cikmak ister misin? yani.. tekrardan? bi filme falan gidebiliriz..
idil: elbette. ara beni.

(ugur defalarca arar, idil telefonu acmaz)

acaip sinirlenmistim. ne oldu bilmiyordum. buyuk ihtimal aptalca bi seyler soylemistim. en iyisi pelini arayayim ve sorun neymis ona sorayim diye pelini aradim.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 18:58)
 
idilin hakkimda ne dusundugunu sordum. bana idilin ne dusundugunu tam olarak soylemedi ama, bana bi kac tavsiye verdi.

bana kizlarin hos erkekleri soyleri sevdigini soyledi. ama yalaklaari degil. kizlar "adam" ister. erkekler erkenden hemen duygusal ve ince olunca, bu erkegi onlarin gozunde zayif gosterir.

idil beni bi daha aramayacak diye kendimi uzmemem gerektigini soyledi. idil, bi cok kisiyle cikar, ama cok secicidir. hemen hemen kimseyi bir iki takilmadan sonra gormek istemez.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 19:10)
 
anlamiyordum. anlamadim. erkeklerden hoslanmiyor muydu? o da erkek arkadas aramiyor muydu? pelin, idilin hayatinda sabit bi erkek istemedigini kastetti.. ama istiyor, hem de cok fazla.

demek ki takildigi butun erkekler, ya cirkindi, ya cok fazla kibar olmaya calisiyordu, ya da hemen kizi yataga atmaya calisan piclerin tekiydi. butun erkekler..

devrim ve digerlerinin idile nasil davrandigini dusunuyorum da.. onun yaninda ya cok saldirganlasiyor, ya da sessizlesiyorlardi. ve ben de super tatli cocuk oluyordum. ama anlamiyorum. yani ben iyi biriyim. bu benim. peline "insanlara iyi olmaktaki kotu sey nedir" diye sordum.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 19:34)
 
pelin, sen "cok iyisin" dedi. ve bu dogal degil. sanki bizden bir sey istiyormussun gibi.

insanlardan bi sey istiyordum zaten. disari cikmak, beraber takilmak, sevismek, kiz arkadas edinmek..

pelin bunlarin hepsinin dogal oldugunu soyledi. ama bi seyleri hizlandirmaya calismamin yanlis oldugunu. idilden ne istiyorsun ki? dedi. onu cok az taniyorsun. bu sekilde ona bi seyler baglamak gercekten zavallica gorunuyor. yalniz degilsin, idile asilan herkesin sebebinin idilin guzel oldugunu idil de biliyor. idil aksam yemegini hakedecek hicbir sey yapmadan millet onu aksam yemegine cikarmaya calisiyor. istenilen kisiyi oynamak guzel, ama eger bi erkekle beraber olak istiyorsan, bu durum farkli olmali. 

peki ya seks? sevisme hissiyati yok mu bu kizin icinde?
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 19:43)
 
idil, istedigi zaman sevisebilir zaten dedi pelin. mesela gecende bi cocukla takilmaya basladilar. sevistiler de. iyi bir sevisme oldugunu anlatiyordu pelin. ama sonra birden cocuk garip davranmaya basladi. onu habire aramalar, evine cicekler gondermeler, aramadan surpriz diye evine gitmeler.

anlamalisin ki, idil "hadi seviselim" diyecek bi kiz degil. once bir seyler hissetmesi gerekiyor. ve erkegin onun karsisinda ezilip buzulmesi yerine onu yonetmesi gerekiyor.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 19:51)
 
erkekler bazen o kadar kibar davraniyorlar ki kizlara (kizin yaninda kufretmemek, hesap odetmemek falan), bu onlari ibne gibi gosteriyor. ya da tamamen seks pesinde kosan ac abazalar gibi. ve bu yuzden kizlar mesafe koyuyorlar. 

idil de ben de bu konudan sikayetciyiz. neden erkekler normal, kendileri olamiyorlar ki. kizlar ortamin pic cocugunu ya da cok tatli asiri kibar gay cocugu aramiyorlar.

onlar gariplikler veya muhtacliklar yapmayan rahat ve kendisi olan tipler isterler."
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 19:57)
 
ugur, pelin gibi bir arkadas sahip oldugu icin cok sansli. eger ugur peline tam olarak nelerin yanlis oldugunu sorsaydi, sunlari duyardi :

oncelikle, telefon aramasi garipti. fikir guzeldi, ama ugurun gergin tavri, muhabbeti zorlama bir hala getirdi. idil, onunla gercekten cikmak istemedi, ama pelin yuzunden zorunlu hissetmisti kendini.

zorunluluk hissi, cekiciligin zittidir. hayatta zorunlu oldugunuz seyleri dusunun : calismak, vergi odemek, trafikte beklemek... bi sey zorunlu oldugu zaman o seyin cekiciligi kayboluyor.

asla karsiyi "zorunlu" kildiginiz planlar yapmayin, bulusmalar ayarlamayin, bi kizin sizi zorunlu olarak gormesini saglamayin.

ugur, idili cuma aksami evinden alirken, telefondaki gibi gergindi. aksam yemeginde, idil, ugur'un bi ise girmeye calisir gibi yalakalik yaptigini dusundu. bunu daha once defalarca gormustu. erkek butun niteliklerini sayar, kendini kanitlamaya calisir.

ugur hesabi odemeye calisti ama idil kendi kismini odedi. kendini borclu hissetmek istemedi. erkekleri taniyor, mucevherlerle, aksam yemekleriyle kizi satin almaya calisiyorlar. ugur eglenceli ve tatli bi tipti, idil evine davet etmeyi dusunuyordu eger biraz sakinlesirse. ama arabada iki taraf da sessizdi, ve bu garip bi ambiyans yaratti.

ugur, pelinle olan konusmasindan sonra puzzle'a buyuk taslari oturtmaya baslayacak. farkedecek ki, bir yola ihtiyaci var, bu yol ona acikca kendisi olmayi ogretecek. hayati ogrenecek en basta. sadece guzel gozuktugu icin kiza ekstra puanlar bindiriyordu, degerli saniyordu, bu algidan kurtulacak.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 20:09)
 
@392 : ortami koklamalisin o durumda. eger fazla kibari oynatmayacaksa sana, kiz onaylar tavirdaysa, evet ilk bulusma icin kabul edilebilir. ama bunu surekli hale getirmek. sana olan saygiyi öldurur. o kadar cok ornek var ki buna dair hayatta.

ugur artik biliyor ki iliskiyi henuz idili hic tanimadan baslatmak istedi. ve o takindigi kibar, hos tutum tamamen sahteydi. bekledigi sey idilin "aa ugur, sen ne kadar tatli ve hossun, kibarsin, naziksin, benim erkek arkadasim olur musun?" falan demesiydi. gercekten komik bir durum. simdi kafasinda donen bazi fikirler var.
bir kizla konusurken dikkat edecegi noktalar :

*sakin olmak
*kendin olmak
*erkek olmak
*bi kiza muhtac gibi davranmamak

peki sakin olmak ne demek? veya erkek olmak? kendin olmak? nasil bi insan digerlerine gore daha az muhtacmis gibi davranir?

bunlarin hepsi, ayni seye cikiyor.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 20:33)
 
oncelikle, ugur kizlarin yaninda gerilmemeli. onun gerginligi, karsisindaki kiza da bir sekilde geciyor. ve disi onu, guvensiz, kendinden kararsiz, ve "bi seylerin pesinde" olarak dusunuyor.

neden geriliyor ki? kizlardan daha guclu ve daha yapili. hayatina dair bir tehlike soz konusu degil.

gerginligin tek sebebi, bir sey istiyor, ve onu alamayacagindan korkuyor. kafasinda kim bilir neler var. belki kizi incitecek, belki kizi sikip bir daha konusmayacak.

belki de kiz yasadigi seks deneyiminde zevk almayacak ve o bu durumdan utanacak. bu tarz dusunceler erkegi strese sokar, ne diyecegini bilemez bir ruh haline iter.

kendi boyunun yarisinda bi kizla konusurken gerilen bir erkek, nasil guclu genlere sahip olabilir ki?
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 20:52)
 
evet arkadaslar.. ikinci bolumu bitirmis bulunmaktayiz. oncelikle, sirri acik ve net sekilde soylemeyi dusunuyordum bu bolumun sonunda. ipucu olmayacakti daha fazla. ancak bu acikligi son bolumde getirmeye karar verdim. cunku daha oturtulmasi gereken bazi seyler daha var. daha onceden ne yazacagimi net bir sekilde planlamadigim icin boyle seyler oluyor. yani bi sonraki bolumde de ipuclari vermeye devam edecegim.

isin en sikici kismini bitirdik. bu yeni bolumde, kizlari tamamen okuyabilmek icin biraz kiz psikoloji uzerine konusacagiz. sonra bir kiza karsi nasil bakmaniz, nasil gorunmeniz gerektigini konusacagiz. ve bu cekicilik sisteminin neden ve nasil calistigini anlatacagim.'

bir seylerin cabuk bitmesini bekleyen arkadaslar, olaya bu sekilde yaklasmasin. cunku size bir hayat deneyimini aktariyorum. su ana kadar olayi yariladik. guzel bir giris attik. ama giris en onemli kisimlardan biriydi. artik ne mantikla konustugumu, ne uzerinden konusacagimi biliyorsunuz. ve isimiz cok daha kolay olacak.
(gotunden bosalan adam ?, 14.11.2012 21:28 ~ 21:41)
 
"bolum iii"

ilk once kadin psikolojisini irdeleyecegiz. kizi anlamadan, hicbir yere varamayiz. bazi seyleri masaya yatirmamiz gerekiyor.

genel erkek geyiklerinde, hatunlar karmasiktir, aptaldir, mantikli degillerdir falan deriz.

kizlari erkeklerden daha mantiksiz veya onlardan daha duygusal gorurler.

ben de bazen hatalar yapiyorum veya gelen sinyalleri yanlis anliyorum ama bunlarin hicbiri mantiksiz olduklarini gostermez.

bunlar dogru degil arkadaslar. kadinlar gayet mantikli, tutarli yaratiklardir.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 19:11)
 
bu mantigi gorebilmek icin, olaya onlarin penceresinden bakmaniz gerekiyor. erkek ve disi farklidir, dolayisiyla ayni mantik cercevisini beklemek dogru olmaz. anlamak hic zor degil. sadece daha once bunu gercekten denemedik, aliskin degiliz.

onlar ne soylediginizden cok ima ettiginiz seylere odaklanirlar. kim oldugunuzu algilamak icin vucut dilinize, ses tonunuza bakarlar.

iletisim sekliniz, karakterinizi ortaya cikartir. sizinle yatacaksa, burada karakteriniz rol oynar.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 21:08)
 
erkeklere gore kadinlar cok karmasik, kaotik falan gozukurler. sadece farkli istekleri, hedefleri ve korkulari vardir.

halbuki kadinlar kurulu makineler gibi calisirlar.

genleri icin en uygun seyi aramaya programlidirlar.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 21:18)
 
fizik derslerini hatirlayin. bi kitabi havada tutarsaniz onu yere ceken yercekimini hissedersiniz. biraktiginizi duser. ve dustugunde yer cekimini hissetmezsiniz.

kizlari etkilemek de birebir ayni calisma prensibine sahip.

cekiciligi saglayan sey, kadina uzaksa, kadin onu hisseder. kadin ona sahip oldugunda ise, artik o hissi kaybeder.

kizlari kontrol eden mekanizma "sahip olma"dir. cekicilik de, bu mekanizmayi ayakta tutar, ama asla tatmin etmez.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 21:40)
 
evlilikleri dusunun. evlilikler kadinlarin savasi gibidir. erkegi begenirler, secerler evlenirler. cevresindeki kizlardan temizlerler, arkadas grubuna girerler, erkegin tamamen kontrolunu ele aldiginda erkek onlara cekici gorunmeye baslamaz. ve dirdira baslarlar, sikayet ederler, erkegin kafasini sikerler.

cekicilik, adi ustunde, cekmeli surekli. eger kadini cekmezse, kadin orada olursa, kadin bunu hissetmez.

kizin gercek istegi, bu isin yarisidir. diger yarisi ise hep size kalmalidir (kiz icin baska kizlarla iliskinizi kesmek, eski kiz arkadasiniz hakkinda konusmak, bunlarin hepsi puan kaybettirir). kiz surekli bazi seyler icin savas vermeli, yarismalidir.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 22:31)
 
burada dikkat etmeniz gereken nokta, eger uzun suredir bi kizla cikmadiniz ya da sevismediyseniz, kizlari oldugundan daha fazla degerli gorebilirsiniz. bu yuzden de fazla ilgi yuzunden (cekiciligi neden öldurdugunu anlamissinizdir) kaybedersiniz. hic bi hatun, seks caresiz seks arayisinda bir erkegi cekici bulmaz.

kiza ilginizi tamamen dogal birakin. abartmayin. bunu manipulatif bir sekilde yapmaniza gerek yok.

yavas yazmama gelirsek, evet, bugun cok yogun bir gun gecirdim. hala da basimda bi cok is var, yarin hizlanirim.

vaadlere gelirsek, yazma sistemimi degistirdim. profesyonel bi yazar degilim. sadece ne anlatacagimi biliyorum. ama anlatacagim seyler, beni heyecanlandirdigi icin hemen yapacagimi saniyorum. ama daha once dedigim gibi, olayin sonucu soylemek, kimseye bi sey kazandirmaz.

satranc oynmayi dusunun, bir film izlediginizi dusunun, filmin size cat diye final sahnesi verilse filmden bir sey anlar miydiniz? veya satranc ogrenirken, yanlis oynadin, en iyi oyun tarzi bu bu denirse o kisi satranc mantigini ne kadar ogrenir..
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 22:36)
 
sizi tanimayan bir kizin hayat hikayenizi bilmesine gerek yok. ugur gibi detaya bogmayin. birakin onlar sizi cozebilmek icin ugrassinlar, yani kendinizle ilgili olaylari/hikayeleri catur cutur anlatmayin. bir lider, etrafindakilerin degerine odaklanir, kendinin degil.

eger kiz karakterinize ilgi duyarsa. bunu acikca sormaz, algilayabilmek icin oyunlar oynar.

beyler sizin gundeme getirdiginiz sorularda da, sabirsizliginizi anliyorum, ama zaten anlatacagim yontem (degistirecegim dusunce tarzi) etrafinizda ister istemez sosyal gruplarin olusmasini saglayacak. cafe'de gordugunuz bir kiz, yolda/otobuste gordugunuz bir kiz, veya bardan herhangi bi kiz, denemelerinizi rasgele kizlar uzerinde de yapabilirsiniz.

ha, yok ben canta yerim diyorsaniz. bunun anlatacagim teknikle olmayacagina dair her turlu garantiyi veriyorum. cunku canta yemek zihniyetle ilgili. gelen ozel mesajlar da bu zihniyete hitap ediyor. bu zihniyetin degismesi gerekiyor. kizlar canli varliklar. yasiyorlar, nefes aliyorlar, dusunuyorlar. ayni egilimleri ve motivasyonlari gosterseler de hepsinin ozel dusunculeri, duygulari, deneyimleri, umutlari ve hayalleri var. 

bi kiza kavrammis/objeymis gibi yaklasmak buyuk bir hata olur. cunku o zaman onlari dusmaninizmis gibi kabul edersiniz. fethetmeye calisilan dusmanlar gibi.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 22:52 ~ 22:53)


kizlar sizin takim arkadaslarinizdir. kizlar, hedef, rakip veya bir oyun degildir.

"kizlar baglilik, erkekler sevismek ister" anlayisi cikmasin yazdiklarimdan. her iki taraf da her ikisini ister.

ve beyler, bir kizi bu sekilde dusman olarak gorup bi amacin pesinden kosmak. bu amac onu sikmek olabilir, ya da sadece onu tanimak bile olabilir. sizi zayif gosterir, ozguvensiz gosterir.

kizlari bu sekilde gormenin kadin beyninde uyandirdigi mesaj "kizlar bu cocugu istemiyor, herhalde sevmiyorlar". kendi ozgur iradeleriyle belki size gelecekken, arkada gizli bir amaciniz olmasi onlari urkutur. canta da yersiniz, sapik damgasi da.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 23:08)
 
kizlar sizden hoslaniyor, siz de onlardan dogru nedenlerle hoslanmalisiniz (bu nedenleri sirla birlikte aciklayacagim).

kadinlari kontrol etmeye calismayi birakin. aksine onlari anlayin, ozen gosterin, ve "kendinizi kontrol edin". cunku en basitinden kizlari kontrol etmenin yolu da, kendinizi kontrol etmenizden gecer. 

simdi ugurun hayatina bi goz atalim.
(gotunden bosalan adam ?, 15.11.2012 23:25)
 
beyler kusura bakmayin bi sure bosluk vermek zorunda kaldim. evde kalip bunlari yazacagimi planladigim bir zamanda basladim yazmaya, ama beni arasina cagiran iki lezbiyeni tercih etmek durumunda kaldim. neyse ugur demisim onceden. bakalim neler yapmis ugur.

ugur : 
"sonunde kendimle ilgili bir seyi kendime itiraf ettim.

kizlardan korkuyorum. neden bilmiyorum. sadece onlarin yaninda geriliyorum bir sekide. 

bi kizla konusurken, basarili oldugumu sandigimda bile genelde siciyorum. her gun rahatca konusabilmek icin alkol de alamam. 50 kiloluk bir kizla konusmak icin kendimi zehirlemem de rezil bir sey."
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:16)
 
gordugum kadariyla abim tanidigim en cesur insan. 6 yildir turkiyede degil. tas gibi bi kadinla evlendi. ona karsi kibar davraniyor, ayni zamanda da kizi komutlandiriyor.

onun evine gittigimiz zamani hatirliyorum. esi hamileydi, annemle cay iciyorlardi. abim et pisiriyordu, bayagi iyi et yapar. ona "kadin, git bana buzdolabindan etleri getir" dedi. isin garip yani, kendisi buzdolabina gayet de yakindi. 

merve kalkti yerinden. yanimdan gecerken abim onu kolundan tuttu. sert bir sekilde degil ama, sanki kucuk bir cocugu tutar gibiydi. "hepsini getir" dedi.

buzdolabindan abima etleri cikardi, yandan da ikimize cay koydu ve verdi. abim onu yine kendisine cekip "bu aksam bayagi sert olacak" dedi. 

merve sok gecirdi. anneme dogru yoneldi, "seni seviyorum" diye bagirdi abim arkasindan.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:23)
 
abimin kiz tavlama konusunda hic sorunu olmamistim. ben de hep ona tavsiyelerini sorardim.

ama oykuyleyken pek ihtiyac duymadim ona. aslinda duymusum. her neyse, kardesinin kizlardan korkutugunu bilmesini istemedim. ama bu korkuyu yenmem gerekiyordu. turkiyeye anneme ziyarete geldiginde onunla ayri bulusmak istedim.

bu korkuyla, stresle, ne yapacagini bilememeyle nasil basa ciktigini sordum. daha fazla bi sey anlatmadim. onun kendi korkularini ve nbunlari nasil yendigini duymak istiyordum.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:25)
 
askerligini anlatti. askerligi hakkinda pek konusmazdi. "korkmak" gibi bi luksun olmadigini soyledi. eger durup dusunmeye baslarsan, yapamazsin dedi. catismada korkup ne yapacagini bilmezsen olursun dedi. 

"korku, cok fazla hesap yapmak ve dusunmekten geliyor" dedi. sen hep bunu yapiyorsun dedim.

hayatta korkutugu zamanlari sordum. kavgalarini anlatti, bazi hastaliklar anlatti. ve askerlikten normal hayata donusu anlatti. merveyi bazen iyi bi sekilde koruyamayacagina, cocuguna iyi baba olmayacagina dair korkularindan bahsetti.

ve dedi ki

"korku, senin kafanin icindedir"
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:33)
 
hayatta bir cok zorluk vardir dedi. seni sikan, geren sey senin dusuncelerindir. herkes zorluklarla karsilasir. hayat kolay degil.

aslinda kendinden cekindigin falan yok. gercek hayatta sen, sensin, iste bu kadar. ama kendi kafanda kendini canavara ceviriyorsun. olaylarin kotuye gitme ihtimaline odaklanarak, kendi kendini batiriyorsun. sorun hakkinda dusunme, sorunu cozmek icin yapmak zorunda oldugun seye odaklan. 

korkuyu oldurmek icin, korktugun seyi yapmalisin. kabus goruyorsan, korktugun seyi dusunup kabusunda ustune gitmelisin, bu sekilde bir cok kabustan kurtuldum. korku ustune gittigin surece kaybolur, bir sey yapmazsan buyur ve kalir.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:37)
 
yapmam gereken sey buydu. korkularimi analiz etmeye, anlamaya calismayi birakip, harekete gecmeliydim. ihtiyacim olan sey deneyimdi. 

bu konusmadan bi gun sonra arkadaslarla bi bara gittik. icki icmedim. bir maddenin yardimina ihtiyacim yoktu, arkadaslarimi gozlemledim. insanlari farkli bir acidan gorebiliyordum artik.

ayakta konusan bi kiz grubunun yanina gittim. "selam, nasilsiniz? bu aksam ne kadar guzel gorunuyorsunuz" dedim. kalbim atmaya basladi, kendimi aptal gibi hissediyordum. gulusmeye basladilar. kizlardan biri merhaba dedi bana bakarak.

allah kahretsin. ne yapacagimi bilmiyordum. onunla konusmaya basladim, okulumu falan anlattim. kendi reklamimi yapiyordum. sunu fark ettim ki : ne kadar fazla konusursam, bana karsi o kadar ilgisini kaybediyordu. bi sure sonra, memnun oldum dedi, bi tuvalete gitmem lazim dedi ve kayboldu.

bizimkilerin yanina giderken baska bir kiz gordum, "nereye gidiyosun? bak parti burada" diyerek bizim masayi gosterdim. garip bakislarla hizlica uzaklasti.

arkadaslarim benimle tasak gecmeye basladi. orhun "en azindan denedin" dedi "alkollu olmayip da burada kiza asilani hic gormedim".
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:43)
 
basarisiz olmustum. ama sunu fark ettim ki, artik korkmuyordum. cokmem gerekirken, aksine iyice motive oldum. barin arka tarafinda oturan bi kiz grubu vardi. onlarin yanina gittim. "merhaba, arkadaslarim icki icin beklerken ben de bi iki tatli kizla konusmak itedim" dedim.

bir tanesine yuzume gulumseyerek bakti. oturabilir miyim? dedim. digeri agzini buzdu, yine de oturdum.

bu sefer iyice rahatlamis hissediyordum ve cok daha kaliteli bi diyalog surdurdum. yanimdaki kiza ne kadar tatli oldugunu soyledim.

erkek arkadasi olup olmadigini sordum, benim kiz arkadasim olmadigini soyledim.

benimle konusmak yerine arkadaslariyla ilgilenmeye basladi. ilgisini tekrar cekebilmek icin kupeleriyle ilgili bi laf ettim. dokunmak istedim, elimi uzatirken, "manyak midir nedir" diyerek arkadaslarina dondu. masadan kalktim.

bu sefer gercekten sinirim bozulmustu, bizimkilere hoscakalin dedim ve ayrildim.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:47)
 
ugurun butun havasi sondu. ama harika isler basardi. o gece yaptiklarini, cok az erkek yapabilirdi.

butun korkularini bi kenara birakarak kizlara yanasmaya basladi.

bazi seylerin farkina vardi. kizlar, yanasilmaktan hoslaniyorlar, ama sohbet uzadikca gerilmeye basliyorlar.

kizlar once ugurdan hoslanmisti. ama ugurun cenesi cok dusuk, onlari etkilemeye ve ugurdan hoslanmaya saglamaya calisiyordu. dogru seyleri soyleyip soylemedigine dair kafasinda hep supheler vardi. bu yuzden soyledikleri seyler sikici ve alakasiz seylerdi.

dusunceleri yuzunden vucut dili de cok gergin ve ozguvensizdi. hizli hamleler yapiyordu, bu yuzden guvensiz gozukuyordu. onun gergin oldugunu ve surekli denedigini goren kizlar da ondan rahaatsiz oluyorlardi. neden? cunku denemeleri ve gerginligi yuzunden bir sekilde caresiz oldugunu dusunuyorlardi. ya bi kiza ihtiyaci vardi.

kizin kupesine dokunmak istediginde, kiz henuz yuzune dokundurtacak kadar kendini rahat hissetmiyordu. bi kizin yuzune erkenden dokunmaya calismak cok cok buyuk bi yanlis. kizlar yuz ve sac konusunda acaip korumacidirlar.

ugur yakinda bi kiza nasil dokunmasi gerektigini de ogrenecek. 

rahat olmak demek, etraftaki insanlari siklememek, onlardan etkilenmemek demek. iste bu dominantligin, egemenligin hissidir. rahat ve guvenli.

ugurun acilislari gayet iyiydi. daha iyi olabilirdi. biraz daha sesli konusabilir, rahat olabilirdi. yine de, ilk denemelere gore harikaydi.

cunku kafasinda kizla nasil konusacagini, nasil bi giris yapacagini planlamamisti. her sey rasgele gelismisti.

unutmayin ki hicbir kiz "mukemmel bir sekilde acilisla tanistik, seninle yatmaliyim/cikmaliyim" demez.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 03:56)
 
ugur : "

ertesi gun uyandim ve sunu fark ettim; 

ben hala ben'im... degisen bir sey yok..

iyiyim, bugun yeni bir gun. kizlar beni incitemez.

bugun okulda gecen her kizla goz temasi kurmaya calistim. gozume bakan "merhaba" dedim.

bir cok gulucuk aldim, ve bazi garipser bakislar.. oncelikle, beni bi yabanci olarak gordukleri icin mi boyle yaptilar diye dusundum. sonra gulumseyen kizlar aklima geldi. yabancilarla konusmak yanlis bir sey degildi. ozellikle bir erkekle bi kizin tanismasi.

peki neden garipser bakislar aldim?

problem bende olamaz. cunku diger kizlar gayet guzel gulumsemisti. belki de sorun kizlardaydi. onlar gerilmisti ya da utangacti.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:00)
 
tekrar aksam disari cikmaya karar verdim. taniyacagim kimsenin olmayacagi, rasgele bir yere yalniz gittim. 

beni inceleyen, konsantrasyonumu bozan arkadas istemedim. 

artik bu durum, bi kizi dusurmek degil "korkumu yenmek" meselesiydi.

disari cikmadan, odamda biraz oturdum ve dunu dusundum. en son konustugum kizlar once olumlu tepki vermisti. kendimi iyi hissetmistim. enerjik, rahat. tamamen acik konusuyordum, soyleyecegim seylere kitlenmiyordum.

peki sonradan ne oldu?

ben konustukca isler boka sarmaya basladi. belki de bu kadar fazla konusmamaliyim.

e o zaman muhabbet nasi akicak?

kizlari konusturmaliyim. evet, yapacagim sey bu. sorular sorayacagim. ve ayni zamanda rahat olacagim. ayni pelinin dedigi gibi."

ugur
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:03)
 
beyler basta dedigim gibi. olay harekete gecmekle ilgili. siz ugurdan daha bilgili durumdasiniz. ugurun hatalarini goruyorsunuz. sadece disari cikin ve denemeler yapin. 

arkadas ortaminizla, arkadasinizin arkadaslariyla, selamlastiginiz ama konusamadiginiz bir kizla.

amac, bu isi basarmayi ogrenmek icin, olayin mantigini kapmak. bu kizi tavlayacagim, bu kizi goturecegim diye yaklasirsaniz, hem gerilirsiniz, hem de basta amaciniz zaten bu olmamali.

simdi biraz gelen ozel mesajlar/ baslik altina yazilanlar dogrultusunda bir entry girecegim.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:05)
 
"bazı şeyler doğuştan olabilirmi acaba lan, içimden konuşmak gelmiyor amk insanların arkamdan sessiz demesinden bıktım."

erkek olmakla sahip oldugun seyler bunlarin hepsi. sadece kendi kendini bastiriyorsun. kendini bastiran mekanizma, yine sensin. okumaya devam et hocam, dogustan olsa ben bu yaziyi yaziyor olmazdim, ben de cok kotu durumlar yasadim.

"nerde lan bu adam niye bıraktı"

beyler bu paranoyadan vazgecin artik. bu yaziyi sike sike biterecegim. cunku gercekten ihtiyaci olan insanlari, gercekten gelen geri donuslerle ne islere yaradigini gordukce daha cok motive oluyorum. sizi de basliga bir sekilde bugunden sonra katilmanizi istiyorum. dusunceleriniz/deneyimlerinizle. burada kitap yazmiyorum, bir grubuz biz. sizin deneyimleriniz de emin olun baskalarina yardimci olacaktir.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:15)
 
turk toplumunda kiz olmayi hic dusundunuz mu beyler? ustlerindeki baskiyi, arkadaslari, aileleri, erkekler tarafindan. her sevismenin ne buyuk bir sey oldugunu onlar icin, ya da fiziksel olarak zayif olmanin turk toplumunda ne demek oldugunu? bu yuzden kizlar gucunu kurdugu cevreden alir. 

bizim kizlarin "hisleri" dedigimiz olay. biyolojik olarak onlara saglikli bebekler verecek, onlari onu koruyacak erkek rolunu farkettiginde, olumlu duygularlarla bakarlar. 

ve bilimsel olarak, "beyine once sinyal gider" sonra onu dusunuruz. yani dusunmeden once bir evre daha vardir. iste bu evreyi kuran, kizin bu biyolojik istegidir. bi kiz birini gorunce "aa ne tatli" dediginde, kafasinda bunlara karsilik veriyordur erkek.

beyin once hisseder, sonra yargilar.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:21)
 
---ipucu 10---
erkekler bir sekilde kiza olan ilgisini belli etme egilimindedirler.
ama biliyoruz ki, kadinlar once hissederler, hislerine gore o durumu aciklayabilmek icin dusunmeye baslarlar.
kadinlarin bu hislerini manipule etmenin bir yolu olmali.
---
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:32)
 
bi kac yil once iki dakika konusmadan sonra bi kizin numarasini aldim.

daha sonra beraber bi yarim saat gecirdik. kizin hic tanimadigi biriyle bu kadar yakinlasmasini sasirtici buldum. tanidigi birini istemez miydi bi kiz?

sunu fark ettim ki, bu kizin kafasinda iki dakika icinde ideal erkek olmustum. ondan sonra, yaptigi sey kafasindaki ideal erkegin bosluklarini doldurmakti. umutlu ve hayalperest yaklasiyordu bana. 

iste bu ilk intibanin formulunu kapmak, butun isi sizin icin cok kolay bi hale getirecek. 

kendinizle ilgili bilgileri saymamak, bi seyleri surekli eksik tutmak, isi onun hayalgucune biraktirir, ve onun hayalgucu sizin yapmak istediginiz etkiden daha fazlasini yapar. cunku sizi aklinda tutar, ve arastirir.

etkileyicilik, bir kiza yaptiginiz sey degil, kizin kafasinda sizleyken, veya siz yokken kurdugunuz senaryodur.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:49)
 
freud hakkinda konusacagim biraz. bu adamin adini duymussunuzdur, psikanalizin babasidir. ne kadar cogu insan tekniklerinin ilkel ve eski oldugunu dusunse de, kizlari anlamanizda bu kisi yardimci olacak. 

freud insan bilincini uce ayirir. ilkel ego- ego ve super ego olmak uzere. ego, ilkel ego (id) ve superegonun dengesidir. ilkel egoda, kizin kafasindaki ideal erkek onun biyolojisine gore (daha once konustugumuz sekilde) cizilidir. ve kiz, kendisine, topluma karsi sorumluluklarini da dusunerek ilkel egosunu dengeler. ve ortaya bilinci cikar.

farkinda olmadigi bazi ihtiyaclari ve istekleri vardir. bunlara gore kendi hareketlerini ve dusuncelerini yargilayarak bilinc (ego) seviyesinde bazi dusuncelere ulasir. 

bi kizi etkilemek icin, onun bilinciyle konusarak, bilincaltindaki biyolojik seks ihtiyacini egemen bir sekilde yonetmeniz gerekir. bu sekilde kiz olan biten seyler hakkinda iyi hisseder.

ki sizin yapmak istediginiz sey de bu. kulaga biraz karmasik gelmis olabilir, ama aslinda bu is asiri kolay.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 04:55)
 
gercek bir erkek, disinin ihtiyaclarini ve isteklerini dogal ve zarif bir sekilde tatmin etmelidir.

kadinlarin istekleri ve ihtiyaclari uzerine herkes bir seyler sikar. kafalar karisiktir. cunku konuda bize bir cok yalan sey ogretildi. kiz para, hediye veya dinlenmek ister falan dendi.

ihmal edilen, kadinin en buyuk ihtiyaci : "ihtiyac duyulmaya olan ihtiyac"tir.

kizlar eglendirici, mutlu edici, onaylanan, sizin zevk ve mutluluk kaynaginiz olmak ister.

onu tatmin etme yolu, sizi tatmin etmek icin onu cesaretlendirmektir.

ve onu tatmin edebilmek icin, dogal olarak dominant olarak, oncelikle sizi tatmin etmesini saglamalasiniz.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 05:01)
 
hic sesini kaybedip konusamadigin oldu mu? tamamen kelimelerin kifayetsiz kaldigi, kendini ifade edemediginiz durumlar?

ciktigin bi kizi dusun, elinden gelen her iyiligi ona yaptin, onu yemege cikardin, ona bir cok sey satin aldin, hesabi hep sen odedin, ona mukemmel oldugunu soyledin, ve ondan hic ekstra bi sey istemedin.

onu hareketsiz bir sekilde kalacagi bir yerde konumlandirdin.

bu iliskinin fazla omru yoktur. cunku kiz asla tatmin olmaz. kizin tatmin olma yolu, sizi tatmin etme tatminligidir. siz sevisirken zevk aldiginiz surece o da asil zevki alir. 

siz kendinizi rahat hissettiginiz zaman o da kendini gercekten rahat hisseder.

seksten en cok, ona seksi bir "odul" olarak verdiginiz zaman zevk alir. kiz size seksi bir odul olarak vermemeli.

size, sizin ondan daha onemli biri oldugunu dusundugu zaman bagli kalir. sadece sizin erkeksi odullerinizle mutlu olur. bu oduller sizin varliginiz, ilginiz, ve vucudunuz olabilir. ama o "hakettigi" surece.

burada demek istediklerimin anlasilmasi, sizi bir kukla rolunden cikartip, iplerini elinize almanizi cok kolaylastirir.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 05:09)
 
beyler, telefondan giriyorum su an, az onceki entryi editleyemedim. yaziyi bitirecegim, evet, ama hem okuynlarin yoklamasi namina, hem de hizimi ayarlamak icin, takip edenlerin katilimini bekliyorum. yanlis anlasilmasin, yazi surcek. en iyi okuyucu, varligini hissettiren okuyucudu. yarin 3. bolumu bitirip son bolume gececegiz. sevgiyle kalin.
(gotunden bosalan adam ?, 18.11.2012 06:09)
 
simdi size bi kizin ne kadar etkinizde oldugunu olcmenin yolunu anlatacagim.

her sey "uyum"dur. uyumun bi cok anlami vardir. bi kizin hayatiniza uyum saglamasi, yardimci olmasi, paylasimda bulunmaniz gibi. ayni zamanda karanlik anlamlari da. mesela bi kadinin sizin icin hic sevmedigi ortamlarda/durumlarda bulunmasi gibi.

iste bu uyum sayesinde kadinlar, kendisine kotu davranan erkeklerin yaninda durur. bir mafya babasina, seri katile, ya da maco bi sokak serserisine asik olan kizlari dusunun.

onlar icin memnun olmadigi durumda kaldiklari surece, aslinda onlari ne kadar sevdigi, buna bunun icin katlandiklarini dusunurler. ve aralarindaki bag guclenir.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:04)
 
kimseye bu sekilde kiza macoluk yapin demiyorum. ama kiza surekli istedigini vermenin, her seyi onun icin kolaylastirmanin, bagi nasil zayiflattigini gormenizi istiyorum.

yeni beyler "bi centilmen olun ve her seyi kiz icin kolay hale getirin" 21. yuzyil yalanlarindan biridir. ama mesela sizin eve yakin diye bir bucuk saat otede bir yere bulusmaya cagirdiginiz kizin oturmadan once sandalyesini cekme jestinde bir sorun yoktur.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:20)
 
mesela, en basitinden, size yirmi liraya bi araba satacagimi soylesem, kafanizda nasi bi sey canlandirirsiniz? iyi gozuken bi araba da olsa bi sorun vardir di mi? sayisiz urun vardir bu sekilde piyasada fiyati artirilinca daha cok satan.

kimse her seyin onunde kolay bir sekilde sunulmasini istemez. ozellikle kadinlar, surekli onlari tatmin etmeye, iyi hissettirmeye calisan erkeklere gucenirler, onlardan rahatsiz olurlar.

kizlar sizin cercevenizi, kizlarin ilgisine alisik misiniz degil misiniz diye anlamak icin test ederler. kendinize guvenli misiniz, yoksa etrafinizdaki etkilemek icin cabalar mi harciyorsunuz.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:25)
 
dunyanin en muthis erkegi de olsaniz, kiz sizin icin cabalamadigi surece bunu goremez.

bi kizin size uyum derecesi, kizin sizin ne kadar etkinizde oldugunun en buyuk gostergesidir.

simdi size kadin davranislarinin bir ozetini yazacagim. cunku kizin beynini okumak icin once davranislarini okuyabilmelisiniz.

ne derse desinler, her kiz sevismek, ve hayatinda bir erkege sahip olmak ister. ama konustugumuz gibi hayatta aldigi riskler daha fazla oldugu icin, en uygun erkege, dominant erkege yonelirler.

kim oldugunuzu, karakterinize dair kafasinda yorumlar yaparak degerlendirirler. ve karakterinizi, fiziksel davranislariniz ve halet-i ruhiyye, yani ruhsal durumunuz yansitir.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:28)


ve sizin karakterinizi hayata baktiginiz cerceve belirler. iki insan dusunun. ikisi de farkli renkli gunesgozlukleriyle gun batimina bakiyorlar. ikisi de ayni seye bakarak farkli renkler gorurler.

iki insan, tamamen ayni seyi, cok farkli acilardan gorebilir.

sizin cerceveniz cok onemlidir. eger guclu bir cerceveye sahipseniz, insanlar bunu kabul etmeye meyillidirler. kizin testlerini tatli ve hos olarak algilarsaniz, bu testler tatli ve hos seyler olur. ama bu testler gozunuzu korutuyorsa, ne diyeceginizi, nasil davranacaginizi tam olarak bilemiyorsaniz, bu testler goz korkutucu hale gelir.

olaylara kendi bakis acinizdan mi bakiyorsunuz, yoksa baskalari sizi kolaylikla etkileyebiliyor mu? kadinlar tarafindan tehdit ediliyor gibi mi hissediyorsunuz? diger erkekler sizi geriyor, kizdiriyor mu?
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:41)
 
bu tip sorulari kiz size direk sorarsa, yalan soyleyebileceginizi biliyor. bu yuzden sizi test ediyor, tepkilerinizi, niyetinizi ve kisisel inanislarinizi olcuyor.

size bakiyor, sizi izliyor ve anlamaya calisiyor.

iste bu yuzden, eger kiz tavlamayi dert edinmisseniz, kafanizda bir ton problem varsa, siz kiz tavlamakla sorunu olan, kafasinda problemler olan birisiniz. bu tekniklere, rutinlere bagli kalmak onun testlerinin karsisinda kaybetmek demektir.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 19:48)
 
---ipucu 11---
kadinlar, icgudusel olarak erkekleri test ederler.
bu testler, erkegin egemenligi ve itibari hakkinda kiza bilgi vermek uzerine kuruludur.
ogrenecegimiz sir, erkegin bu testleri surekli ve otomatik gecmisini saglamanin otesinde, her testle kizi daha cok kendine baglamaya yaramalidir.
bu, butun sisteme dair son ipucuydu.
simdi butun parcalari teker teker birlestirmeye baslayacagim.
ve son bolumde (4. bolum) olayi acik acik ortaya dokecegim.
---
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:05)
 
ugur tek basina bara gitmis. etrafinda hic kimse yoktu. herkes yabancidir, mal gibi gozukmemesi icin birileriyle konusmasi gerekmeteydi. hemen ilk gordugu kizlara "merhaba" dedi. "ben ugur". kizlar da kendi isimlerini soylediler.

"hic tek basiniza boyle yerlere gelir misiniz" dedi ugur. "hayir" dediler. "ben de ilk defa geliyorum, bar bakiriyim". kizlar gulumseyip ugurun yasini sordular.

"28. liseden beri hep kiz arkadasim oldu. onsuz ve benim arkadaslar olmadan hic disari cikmadi. ama yeni insanlarla tanismaya calisiyorum"
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:17)
 
kizlarin hosuna gitti samimiyeti. bi sey icmemesi de dikkatlerini cekti. ugur kendisini rahat tutmaya calisti. kizlari konusturduyordu. okullarina, islerine ve iste bilirsiniz genel geyik sikici seylere dair sorular soruyordu. 

ugur hic gergin degildi, kizlarla konusurken egleniyordu da. kizlardan biri yakinda bi ev partisine gidecegini soyledi. numaralari degistiler. "tanistigima memnun oldum, ben biraz etrafta takilicam" dedi ve kalkti. onune gelen herkesle konusmaya calisiyordu. "selam, nasi gidiyo? egleniyor musunuz?". sadece kizlar degil, erkeklerle de geyik yapmaya baslamisti. dunku fener maci hakkinda falan konusuyordu, maci izlemisti, ama disa donuk kalip surekli iletisim halinde olmaya calisiyordu.

sonra esmer, zifir gibi saclari olan cok guzel bir kiz gordu. kiz kendine miknatis gibi cekiyordu uguru. ama etrafinda kizli erkekli bir suru tip vardi. erkekler onla konusuyor, kizlar da dans etmeye, dedikodu yapmaya falan calisiyordu.

kiz butun bu ilgiden memnun gibiydi. ugur birden heyecanlanmaya basladi. cuku onunla konusmak zorunda oldugunu biliyordu. bunu yapmaliydi.

dusunme, ve git..
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:27)
 
ugur yurumeye basladi. kendi samimi acilis cumlelerinin ise yaradigini hatirliyordu. direk kiza dogru yurudu ve kiza "gorunuse gore ilginin merkezi sensin" diyerek takildi. kiz "evet, ben buranin prensesiyim, basinla selamle beni" dedi. 

ugur kizin boylesine istedigi bir seyi yapmanin yanlis oldugunu biliyordu. kendisinde dusuk gostermemeliydi kendini ona. 

"sanmiyorum. bunun icin beni daha fazla etkilemeye calismalisin" dedi.

kiz bir durakaldi. hafif sok gecirmis bir gulumsemeyle bakti. abisinin esine attigi laftan sonra esinden aldigi gulumsemeye benziyordu. ve devrimin cogu kizdan aldigi gulumsemeye..
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:35)
 
ugur sorular sormayi hatirladi. "peki nedir seni bu ozel kilan sey" dedi. kendisini degismis hissediyordu. daha guclu, daha kontrolluydu. kizlari etkileyebilmek icin yeterli oldugunu dusunuyordu.

kizi istiyordu.

"iste simgeyle konusmaya basladik bile. her sey cok iyi. birbirimizle alttan alta dalga geciyoruz, gulusuyoruz.

cok eglenceli bi kisiligi var. mizah anlayisini da cok sevdim. kafasina eseni soyluyor.

tarzini begendim. ve nedenini bilmiyorum. bunu ona soyledim. 

pek dusunmedim, sadece muhabbet aksin istedim. bana ciddi bir bakis atti. bi sey hakkinda dusunuyor gibiydi. ve ne dusunuyorsun dedim.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:44)
 
"gercekten samimisin" dedi, "benim gibi"..

sonra araya baska biri geldi, kiza sarildi. neden erkeklere is atiyorsun, beni kiskandirmaya mi calisiyorsun gene dedi. tasak gectigini anlamadim. "kusura bakma hocam ya, kiz arkadasin oldugunu bilmiyorum" dedim.

simge guldu. "erkek arkadasim degil, benim arkadasim kerem" dedi. keremle el sikistik. biraz konusmaya basladik, o sira arkadaslari simgeyi cektiler. kerem "hadi git" dedi, "simge yalniz, ama fazla uzun surmez, butun bu tipler ona asiliyor" dedi. 

ugur simgenin yanina gitti. bi kizla birlikte iki erkekle konusuyorlardi. "kerem iyi bi cocuga benziyor" dedi ugur. oradaki tiplerden bi tanesi ugurdan daha kalipli ve uzundu. ugurun kolunu tuttu ve "merhaba kardesim, seni tanimiyor muyum?" dedi.

ugur "bilmiyorum kardesim, onemli mi?" dedi.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 20:55)
 
adam, "cunku su an sohbetimize dahil oldun" dedi. ugur "demek konusabiliyorsun, ne guzel" dedi. bu sira simge rahatsiz olup uzaklasmisti bile. 

o sira ugurun yaninda kerem belirdi. "ha sen su simgeye asilan kizsin" dedi "simge sana asla bakmaz. git burdan "dedi.

ne oldugunu anlamadim. kerem iyi bi tip sanmistim. anlamiyorum. kapiya dogru giderken simgeyi gordum. ama bana degil karsi tarafa bakip beni siklemedi. vay amina koyim.

ugur, yine basarisiz bir finalle geceyi bitirmisti. farkina degildi ama uc onemli sey ogrendi :
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:03)
 
1. baska erkeklerin dikkatini dagitmasina izin verme. baska biri senin odagini sen farkinda olmadan alinca ya da degistirince, onun istedigi tarafa yonelmekle ister istemez onun ustunlugunu kabul ediyorsun. ve egemenligini kaybedip, ona birakiyorsun.

bi kiz icin kavga etmek, tartismak, iki erkegin yapacagi en salakca istir. kizi oyle yukske bir konuma koyar ve kendi kisiligini asagilarsin ki, kiz seni kullanacagi salak bi kukladan daha fazla bi sey olarak gormez.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:12)
 
2. insanlar tahmin edilemez. simge habire bi o tarafa bi bu tarafa cekiliyordu. kerem iki yuzlu bi pustun tekiydi. kardesim diyen orospu evladi da kendini bi sey sanan salak bi hiyarin tekiydi.

eger etrafindaki herkesi kontrol altinda tutmaya calisirsan. onlarin seni etkilemesine izin verirsin ve aci cekersin. baska birinin ne yapacagini, ne tepki gosterecegini onceden bilemezsin.

belli bir seviyeye kadar onlari kararlarinda etkileyebilirsin ama onlari tam olarak asla kontrol edemezsin. bu savasi kaybetmektir. kendini kontrol etmek cok daha kolay ve mantikli bir cozumdur. baskalarinin dramalarina dahil olmamalisin.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:19)
 
3. sicaklik kazanir. sicak ve arkadasca davranmak, gogsune vurup etrafa erkekligini gostererek tarzanlik yapmaktan daha iyi bir stratejidir.

ugur, o yavsak pustun hareketini "merhaba, ben ugur. bu kizi cizgisinde tuttugun icin tesekkurler. tam bir bela o." diyerek, sakaci bi sekilde gecistirebilirdi. 

sonra da simgeye donup "hemen yerimi doldurdun bile demek? ne firlamaymissin sen. bundan sonra sana firlak diyecegim. firlak, gel buraya" falan diyebilirdi.

yasananlarin hicbiri yuzunden ugur sorumlu tutulamaz. o bi kizdan hosalndi ve onun icin ayaga dikildi. ama ugur sunu bilmeli ki, gururdan cok daha otesi vardir. eger sorun cikarana, saygisizliga ve soruna odaklanirsa, kendisi de saygi gormez. egosunu korumak yerine daha mantikli dusunseydi, oyunu iyi bi sekilde goturup, ortami domine edebilirdi.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:24)
 
@544 firlak gercekten iyi bi tabir olmadi. ama o ortamda eglenceli bi isim takabilirdi. simdi o ortamda olmayip evde oturup dusununce biraz teoride kaliyor bu tip seyler. gulumseyerek, eglenceli mimiklerle isi kurturabilirdi. vucut dili ve yuz ifadeleri cok onemli, "sen de kaliteli bi orospusun, seninle yatmak lazim" diyerek birlikte oldugum kiz da oldu. onemli olan, lafi yedirmeyi bilmekte yatiyor. bu kismi acikladigim iyi oldu.

beyler, kizlarin neden erkekleri test edip durmasini bilmenin otesinde, onlarin testlerinin ardinda yatan seyleri de bilmek gerekiyor.

sunu bilmelisiniz ki : "eger bi kiz sizi test ediyorsa, bu sizden etkilendigini ve daha otesini bilmek istedigini gosterir."

bi kizi gun icinde bir cok erkek etkileyebilir, ama kiz bunlarin hepsiyle cikamaz. hem vakti yetmez, hem de komforlu olmaz * 

bu sekilde kiz etrafindaki erkekleri test eder, bi eleme surecinden gecirir.

eger erkek bu testleri gecemezse, olay soyle ilerler :

1. erkekten birazcik da olsa etkilenir
2. test eder
3. erkegi kategorize eder (soyle soyledir) ve eler
4. etki kaybolur

ama testleri gecememeye fazla odaklanmanin anlami yok.

neden mi?

cunku simdi size, kizlarin silahlarini nasil dusureceginizi ve butun bu testlerden nasil gececeginizi ogretecegim.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:36 ~ 23:33)
 
testleri gectiginizde tablo soyle devam eder :

1. erkekten birazcik da olsa etkilenir
2. test eder
3. ilgisi bir anda artar
4. erkege uyum saglamak ister, buna cabalar
5. her seyi olumlu nedensellestirmeye baslar

butun bunlar kizin bilncinin disinda gerceklesir. bu anlattiklarim size uzak seyler gelmis olabilir. onemli degil, aciklayacagim. her test, ne kadar buyuk veya kucuk oldugu onemli degil, 3 sekildedir.

1. alicilar

2. firsatlar

3. yarislar

bu anlatacagim kisim buyuk onem tasiyor arkadaslar. ilk once "alici"dan bahsedicem
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:52)
 
-- 1. alici --
bu test, ilk intibadir. kiza yaklasirken, diyalog baslatirken ustunuzde tereddut veya korku olmamasidir.

kiz, bilincaltindan etrafindaki herkesi olasi erkek arkadslar olarak tarar. ayni biz erkekler gibi. ama kizlar bunu cok gizli bir sekilde yapar. cogu zaman goremeyiz bile.

guzel kiyafetler, makyaj, kilosuna dikkat etmek.. bunlar hep erkek arayisindan kaynaklanir. erkek arkadasi / esi olsun ya da olmasin fark etmez. butun bunlar alicilara isarettir.

dolayisiyla etraftaki erkeklere hep aciklardir. alicilar calisir. eger size yuz vermezse, bu testi gecememissiniz demektir. %100 alicilari kapali bir kiz bulmak, yuzbinde bir tane gibi bir olasiliktir. onun da ruhsal sagligi yerinde degildir zaten.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 21:57)
 
mesela cekici bi kiz buldunuz, konusma sansiniz var ama konusmadiniz. tereddut ve korku devreye girmis olur ve testten elenirsiniz. bu testten elenmenin bi ton yolu vardir. mesela yanasmak icin "dogru zaman"i beklemek gibi.

bi kiza yanasmak icin dogru zmaani bekliyorsaniz bu kiza "senin zamanin ve senin onceliklerin benimkinden daha onemli ve degerli" demektir. 

ve bu sinyali asla bir kiza gondermemelisiniz. iletisim kurarken tam tersini yapmalisiniz. bunlari daha once konusmustuk, tekrar aciklamayacagim.

dominant bi erkek acilisi her an her yerde yapar. o anin buyusunu bir sekilde kullanir. 

kisacasi : "alici testini gecmenin yolu, kiza karsi harekete gecmektir. hareket ne olursa olsun"
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 22:02)
 
-- 2. firsat --
kizlar firsatlari degerlendirip degerlendirmediginizi ve nasil degerlendirdiginizi gormek isterler.

size bazi acik kapilar birakirlar, ve siz firsatlar icin o kapilardan girmelisiniz. bunu size direk soylemezler, nasil olacagini da anlatmazlar, cunku bu sekilde dominant rol sizde kalmaz.

kizlar size bazen sinyaller gonderir. bunu perde arasindan sizi etkilemeye calisarak yaparlar. 

mesela arkadaslari bi tarafa yururken o yarim saniye size ekstradan bakabilir. 

her zamandan daha fazla kendi hakkinda konusabilir. bu sekilde karakterine ilginiz var mi test eder, soylediklerini dinliyor musunuz gibisinden.

bu testleri, kizlarin iligisine alisik misiniz, bu ilgiyi yonlendirebiliyor musunuz diye anlamak icin yaparlar.

bu sinyalleri aliglamanin en iyi yolu, "kiz surekli size ilgili gosteriyormus gibi davranip, onun ilgi sekline gore konusmaktir". ortada olmasa bile, "etkileyicilik" var kabul etmek, her zaman etkileyicilik yaratir.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 22:10)
 
-- 3. yaris --

kizin sizi bi yarisa suruklemesidir. size meydan okumasiyla baslar bu is. bi kiza yanastiginda soguk davranmasi ya da sizle dalga gecmesi bu testi baslattigini 

gosterir.

sizle ilgilenmedigini, erkek arkadasi oldugunu soyleyebilir.

cogu erkek bu testte tokezlerler.

hemen pes mi ediyorsunuz, yoksa hayatta kalma mucadelesinde basarili kisilerin sahip oldugu dayaniklilik siz de var mi?

testin altinda yatan ana fikir "kizlarin sizden hoslanmasina alisik misiniz" sorusudur.

eger alisiksaniz, sizinle ilgilenmedigine inanmayacaksinizdir (cunku ilgilenilen bir tipsinizdir) ve olumsuz davranmayacaksinizdir. onun garip davrasini tamamen 

gormezden geleceksinizdir.

kizin aradiklarinin sizde olmadigi icin sizi elestirecektir belki. sakin bunlari yemeyin. cunku sizin kafanizda kizin sizi sevecegine dair hicbir soru isareti yok.

zaten sizden hoslaniyor ki testler yapiyor, bunu biliyorsunuz. sadece bu bi oyun. sizden hoslanmayan bi kiz bu tip seyler yapmaz, cunku kaldiramayacaginizi dusunur.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 23:23)
 
bu testi gecmek icin

* savunma moduna gecmeyin
* kendinizi kanitlamaya, aciklamaya calismayin
* bu durumdan etkilenmis gorunmeyin

negatif degil olumlu sekilde de yapabilir bunu. kizdan bir iltifat duydugunuz zaman cok heyecanlanmayin. cunku iltifatlara ne kadar alisik oldugunuz test ediliyordur. 

ve asla ve asla, sizi test ediyor diye gerilmeyin, bu iyi bir seydir, ve onlarin dogasidir.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 23:32)
 
"suphe icindeyseniz, omuz silkin"

evet beyler, bu testlerle basa cikmayi ogrenirken bazen ne yapacaginizi veya ne diyeceginizi sasirdiginiz durumlar gelecektir. bu durumlar icin default bir hareket 

belirleyin. ben genelde omuz silkiyorum * 

plan b'niz bu olsun

1. sizi bir zorlukla test ediyor.
2. omuz silkin.
3. baska bi sey hakkinda konusun.

basit, di mi?

bu ise yarar. cunku omuz silkmek, "evet dedigin seyin bende biraz etkisi oldu ama kendimi aciklamayi dusunmuyorum" demektir. omuz silkme yerine artik soylecegim 

seyleri, yapacagim seyleri gayet iyi biliyorum. ama omuz silkmeyle baslayabilirsiniz. sonradan otomatik gelecektir zaten davranisiniz *
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 23:52)
 
beyler ilk entry'e ilistirdim bi kankamiz yazinin audio book'unu yapmis, ilgilenen bakabilir.

simdi ugur babaya bakalim tekrar.

ugur : "
barda beni partiye cagiran kizi aradim. parti degil, piknik yapacaklarini soyledi, gulumsedi ve bana yolu tarfi etti.

bazi arkadaslariyla tanistim, voleyboy oynadik, bi seyler yedik. kizin ilgisinin farkidnaydim.

kizlarin genel olarak bana sinyaller gonderdigini gordum. alttan altta bana yakin duruyorlar, soyledigim seyler komik olmasa da guluyor, koluma dokunuyor ya da ilgimi 

cekmek icin konusup duruyorlardi.

eskiden hep olmak istedigim adam halina geliyordum.

gunun sonunda sitedeki havuzun yaninda selen'le (beni cagiran kiz) basbasa kaldik. fazla konusmamistik ama goz temasimiz cok olmustu.

bi seyler yapmam gerektigini biliyordum, ama nasil olacagini bilmiyordum. onu opmem gerkeiyordu. opmek istiyordum, cok da tatli bi kizdi. yanyana oturuyorduk. sikilmis 

gorunuyordu. opmeliydim diye dusundum, yanastim ve opmeye calistim. ve hafif uzaklasti, ben de oturdugum yerden dusuyor gibi oldum.

kafama kan gitmeye basladi. yuzum kizarmisti. iyi miyim diye sordu. cok utanmisti. iyiyim dedi. aptal gibi oturdum oraya.

selen, "cok tatlisin, ama oda arkadaslarima bi bakmaliyim. ara sira beni ara" dedi, el salladi ve ayrildi.
(gotunden bosalan adam ?, 19.11.2012 23:52)
 
ugur bu isi orantisiz bi sekilde goturdu. o yuzden, opme eyleminde sicmis olabilir. ama ne yani? utanip sinirlenmek yerine gulup, "bu islerde ustalasmak icin biraz daha james bond fimleri izlemem gerekiyor 

herhalde" diyip bi saka yaparak gulebilirdi. 

bu tip durumlardan cikmak icin kendi kendine veya karsindakine gulumsemek her zaman en iyi yontemdir. kendinizi fazla ciddiye almayin. opucuk onun hatasi degil, hatasi 

opemeyince verdigi tepkiydi.

ugur baska bi hatasi da, piknik sirasinda selen'nden sinyaller almasina ragmen ona yaklasmasmasi, dokunmamasi oldu. basbasa kaldiklarinda, mantikli, sikcii seyler 

hakkinda konustu. kizin sikildigini gorunce de, hemen sansi yakaladiginda opmeye calisti.

kiza fiziksel olarak daha onceden yaklasmadi ve bir anda atladi.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 01:45)
 
abimi arayip olayi oldugu gibi anlattim. neyin yanlis oldugunu sordum. abim bana "kizlar kedi gibidir" dedi, "ani hareketleri sevmezler".

sana dokunan kizlari dusun, iste onlar da o sekilde dokunulmak isterler.

her zaman yumusak ve agir hareketler yapmalisin, aniden ziplamalar olmamali.

kadinlar once benim koluma dokunur. ve bir kac dakiak sonra ben de elimi onlarin sirtina gotururum. her kizla tanistigimda ellerini skarim. eller, kollar, sirt ve 

bazen gobek tarafinda sorun yoktur. ama opmek istediginde, kizin kafasina yaklasman gerekir ve bunun icin onu once yumusakca kendine cekmelisin dedi.

soylediklerini kafama yazdim. sonra da "kizin kendisiyle sevisirken hayal edebilecegi bir tip olmalisin" dedi. bu ne demek dedim.

"60 yasinda bi banka memuruyla sevistigini hayal et. zor oluyor di mi? cunku ya sana seksi gelmiyor ya da bi is kadinini ciplak. senle birlikte dusunmek zor oluyor.

kadinlar da aynidir. seninle ciplak kalabilecegini hayal edebilmelerini sagla. kendilerini kafalarinda sana sakso cekerken canlandirmalarini sagla."
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 02:52)
 
abimle kucuklugumden beri ilk defa bu kadar samimi bi konusmaya dalmistik. ne demek istedigini sordum.

"su sekilde dusunmelisin : sen kizlar sikiyorsun. evet, yatirip catur cutur sikiyorsun.

bu bi oyun degil, tatli bi sey de degil. siritip durma. sikinin sahibi ol, sikinle gurur duy. kendini kizlari siken bir tip olarak gormeye baslas" dedi.

abisi hakliydi. ugur cok gergindi. orada kiz ona "hadi beni yatir ve catur cutur sik" dese bunu yapamazdi. icnsel anlamda cekici olmak icin, oncelikle 

rahatlamalisiniz.

kizla konusurken sirtiana dokunun, beraber yururken kalcasina dokunun, sarilirken sikin. yalnizken sacini sevdiginizi soyleyin, ve dokunarak arkaya dogru atin. 

sirtina, boynuna biraz dokunabilirsiniz.

eger kalablik bir yerdeyseniz, dudaklarinizi kulagina yaklastirarak konusun. kafalarinizin dokunmasini saglayin.

rahatlayin.

opucuk icin dogru zaman diye dusundugunuzde, dogru zamandir. opucuk beklemeyin, ona opucuk verin. ugurun abisine gore hepsi bi oyun gibi, bu kadar kolay.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 03:00)
 
bi kizla ne yapmak istersiniz beyler? onunla bir kitap yazmak mi? bilimsel deneyler yapmak mi? zeka gerektiren oyunlar oynamak mi?

kizla olan baginiz cinsel/fiizikseldir. onu korumak icin, onaylamak icin, orada onunla olabilmek icin ona dokunursunuz. ona kendini iyi hissettirmek icin dokunursunuz.

eger duygular fiziksel temaslarla desteklenmezse o iliski yalan, balon seylerle yurumekte demektir.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 03:05)



arkadaslar simdi bu, daha on ce yazdigim "kizin tanismadan sonraki gelisim sureci"ni aciklayacagim. once bi hatirlayalim.

1. erkekten birazcik da olsa etkilenir
2. test eder
3. ilgisi bir anda artar
4. erkege uyum saglamak ister, buna cabalar
5. her seyi olumlu nedensellestirmeye baslar

ilk testi, uzerinizde korku veya tereddut olmadan astiktan sonra. kiz otomatik olarak size ilgi duymaya baslar. bu kizin elinde degildir, bilincli degil, biyolojik bir reflekstir.

daha sonra ilgisinin farkina varacaktir.

mesela bi kizla tanistiktan sonra size, "hadi bana bi cay ismarla" dedi. sizi daha tanimadan bu hareketi kesinlikle bir testtir.

"kiz test ediyor, ne yapmalayim, ne yapacagim" diye gerilmeyin. bu yuzden sinirlenmeyin de. unutmayin, ortami domine etmesi gereken kisi sizsiniz.

rahat bir sekilde "tabi ki canim, ama once birbirimizi biraz taniyalim" diyebilirsiniz. onun konusuna, dunyasina inmeyerek, onu sizde tuttugunuz icin kiz sizden daha cok etkilenecek.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 03:48)
 
bu asamada egemenliginizi surdurmeli ve, ustunuzde varsaydiginiz cekiciligi birakmamalisiniz. bir sonraki asama otomatik baslayacaktir.

ilk tesleri astiktan sonra kiz daha kabul edici bir role burunur. bundan sonra yapmaniz onunla ola nuyumunuzu artirmanizdir.

bu asamada kizin koluna dokundugunuzda, kiz kolunu cekmek, ama size geri de dokunmaz. vucudu gevser ve yavas yavas size acilmaya baslar. vucudu size dogru 

doner.

bazi kadinlar agresiflesip kontrolu almak isteyebilir. siz dominantlastiginiz surece, size ulasmak icin daha fazla efor sarfedecektir.

butun bunlar "uyum"un ilk isaretleridir.

bu asamada sizi daha cok tanimak isteyebilir, numaralarin degisildigi asama burasidir.

kizi harcadigi eforlar icin cesaretlendirmeli ve odullendirmelisiniz, ve bu sekilde daha fazla icin onu motive etmis olursunuz.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 03:50 ~ 03:52)
 
mesela sizin icin sandalyeyi cekmesini, bi icecek getirmesini, ya da arkadaslarina tanistirmasini isteyebilirsiniz. ama emretmemelisiniz, kibarca olmali bu is. eger redderse, tavir almaniz komik olur, yine de reddedilmemek onemli. bu yuzden kucuk istekler (masadaki bi seyi uzatmak dahi olur) olabilir.

onu harekete gecirmenin amaci, ona aktif bir efor sarfettirdiginiz surece bilincaltindan kendi yaptigi hareketleri anlamlandirmaya calisarak yargilamaya baslar. ve sizin iyi biri oldugunuza, sizi daha cok tanimak istedigine kanaat getir.

kafanizda bir cok sey karismis, ne yapacaginizi anlamamis olabilirsiniz. ama pratikte ne yapacaginizi net olarak bilmeseniz de, artik guclu bir altyapiya 

sahipsiniz. emin olun fark etsenizde, etmeseniz de artik daha bilgilisiniz. dedigim gibi, elinizden geldigince deney yapin ve sonuclar alin. en iyi 

kendinizi gelistirme yontemi budur.
(gotunden bosalan adam ?, 20.11.2012 03:54)
 
benimle sevisme sansina erisebilmek icin bana hediye alan kizlar, tatile cikarmak isteyen kizlar oldu.

cunku bu isin kapitalist firmalarin, dincilerin, ve toplumun anlattigi gibi olmadigini gorup isin yontemini kapmistim. 

son bolume gecip yaziyi bitirmeden once, size cinsel hayata dair detaylar verecegim. bi kizi nasil yataga atmaniz gerektiginiz anlatacagim. bu kismi dorduncu bolume sakliyordum ama, daha erken anlatacagim. planlarima gore simdiye yaziyi bi kac kere bitirmem gerekiyordu, biraz uzattim farkindayim, ama bu sefer temelli ve saglam bir yazi birakacagim arkamdan.

iyi geceler herkese.

mesajlarinizi birakin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder